Haber

Ali Babacan Oyunu Ankara’da Oynadı: “Bu Seçimlerin Demokrasi Özlemi Olan Tüm İnsanlar İçin Güzel Sonuçlar Getirmesini Dilerim”

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Ankara Bilkent Emlak Bankası Ortaokulunda eşi Zeynep Babacan ile oy kullandı. Ali Babacan, “Biz demokrasimizi çok önemsiyoruz. Ancak demokrasi sadece sandıktan sandığa değil, vatandaşlarımız, sivil toplum, meslek kuruluşları ile birlikte iki sandık ortasından yönetildiğinde anlam kazanır. Demokrasi aynı zamanda basın özgürlüğü demektir. Bu seçimlerin ülkemiz için olduğu kadar tüm dünyada demokrasi özlemi duyanlar, demokrasi özlemi duyan tüm insanlar için hayırlı sonuçlar getirmesini temenni ediyorum.” söz konusu. babacan, oySonuçları saat 21.00’den sonra CHP Genel Merkezi’nde başkanlarla birlikte takip edeceklerini söyledi.

DEVA Parti Genel Başkanı Ali Babacan ve eşi Zeynep Babacan, Ankara Bilkent Emlak Bankası Ortaokulu’ndaki 4572 numaralı sandıkta oy kullandı.

“BUGÜN SEÇİM GÜNÜ, TATİL GÜNÜ”

Ali Babacan, oyunu sandığa atarken; Ülkemiz için, demokrasimiz için hayırlı olsun” dedi. Babacan, bir gazetecinin “Katlar mısınız?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Evet, mürekkebi sağa sola bulaşmasın diye özenle katladım. Bugün burada mahallemizin muhtarıyla görüştük. Hiçbir seçimde bu kadar erken saatlerde bu kadar yoğun kuyruk olmaz dedi. Sabah 8’den beri kalabalık.Okul yetkililerimiz de bunu söyledi.Bu iş 14.00-15.00 gibi bitecek dediler. Çok ağır bir oylama var. Seçimler demokrasilerin bayramıdır. Bugün seçim günü, tatil.

“BU SEÇİMLERİN TÜM DÜNYADA DEMOKRASİ İSTEYEN HERKES İÇİN HAYIRLI SONUÇLAR GETİRMESİNİ DİLİYORUM”

Milli iradenin tecelli ettiği, halkımızın egemenliğini açıkça ilan ve tescil ettiği bir gündür. Demokrasi seçimden seçime bir mekanizma değildir. Seçimler çok değerli. Ama iki seçimin ortasında istişare, sivil toplumla istişare, meslek örgütleriyle istişare, sivil inisiyatiflerle istişare her zaman interaktif bir biçimde çalışması gereken bir yönetim sistemidir. Demokrasimizi çok ciddiye alıyoruz. Ama sadece sandıktan sandığa değil; Demokrasi, vatandaşlarımız, sivil toplum ve meslek kuruluşları ile yoğun bir istişare içinde iki sandık ortasında yönetildiğinde çok şey ifade eder. Aynı zamanda demokrasi, basın özgürlüğü ile eş anlamlıdır. Vatandaşlarımızın haberlere ücretsiz erişimi ile demokrasi yeniden anlam kazanıyor. Gerçek bilgi ve yorumlar sonucunda oluşacak milli iradeden daha değerli bir şey yoktur. Umarım bu seçimler yine ülkemiz için hayırlara vesile olur. Aynı zamanda, bu seçimlerin tüm dünyada demokrasi özlemi duyan tüm insanlar için, demokrasi özlemi duyan tüm insanlar için güzel sonuçlar getirmesini temenni ediyorum. Hayırlı işler bol kazançlar dilerim. Bugün sabaha kadar uyumak yok diye herhalde basın mensuplarımıza tartışırdım. Çünkü uyumayacağız, o kadar görünüyor. Sana da uyku yok. Şimdi bu geceyi biraz yorularak geçireceğiz ki ülkemiz sabaha güzel yarınlara uyansın.”

“SEÇİM SONUÇLARINI CHP GENEL BAŞKANLARIYLA İZLEYECEĞİZ”

Bir gazetecinin “Seçim sonuçlarını nereden takip edeceksiniz” sorusuna Babacan, “Arkadaşlarımızla belli bir saate kadar ama akşam 21.00’de sonra da Cumhurbaşkanı Adayımız Sayın Kılıçdaroğlu ile beraber seçim sonuçlarını takip edeceğiz” dedi. genel başkanlarla birlikte. Yani muhtemelen 21.00’de. Ondan sonra ben Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’ne gideceğim ve diğer genel başkanla birlikte sonuçları oradan takip edeceğiz.”

ZEYNEP BABACAN: “KUTUDAN ÇIKAN SONUÇLARIN ÜLKEMİZE HAYIRLI OLMASINI DİLERİM”

Zeynep Babacan ise oylama sürecinin ardından şunları söyledi:

“Öncelikle annelerin Anneler Günü’nü kutluyorum. Annesini kaybetmiş tüm vatandaşlarımızın bugününü kutlayalım. Sandıktan çıkan sonuçların ülkemize, vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah hep görürüz” Sonuçlar akşam birlikte.”

Kaynak: ANKA / Günümüz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu