Haber

Ali Koç: “Başarı istiyorsak Fenerbahçe’nin hakkını birlikte savunmalıyız”

Fenerbahçe Lideri Ali Koç, sarı-lacivertlileri birlik olmaya davet ederek, “Başarı istiyorsak yüksek divandaki yönetim ve teknik heyet diğer branşları silkeleyecek ve Fenerbahçe’nin hakkını koruyacağımızı bileceğiz” dedi. birlikte.”

Fenerbahçe 2022 Yıllık Mali Genel Kurul Toplantısı, Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’ndaki toplantıda Fenerbahçe Başkanı Ali Koç açıklamalarda bulundu. Kendisine yöneltilen eleştirilerle ilgili herkesin kendisiyle yüzleşmesi gerektiğini söyleyen Koç, “Birçok şeyin haklılık payı çok yüksek. Büyük resme baktığımızda burada büyük resimde biraz rehavet var, bunları konuşmakta fayda var. Fenerbahçe yönetiminin kimlerden oluştuğunu ve Fenerbahçe’nin neler yaşadığını düşündüğünüzde karşı karşıya kaldığımız durumu nasıl aşabiliriz.Eminim ben sizin tarafınızda olsaydım bugünkü tabloya benzer bir niyetim olacağı aşikardır. hepimiz kendimizle yüzleşmek zorundayız.’Pazara kadar değil, mezara kadar’, ‘Kazansan da yenilsen de’ kültüründen yetişmiş insanlar olarak deneyimlerimizi sorgulayalım. bugünün geçmişten farklı olduğunu, bugünün düzeninin de böyle olduğunu unutmamanızı rica ediyorum.”

“Gelirimizin yüzde yüzü TL, giderlerimizin yüzde 80’i döviz kuru”

3 Haziran 2018’den bu yana yaşanan olumsuzluklara rağmen her branşta zirveyi hedeflediklerini hatırlatan Başkan Koç, “3 Haziran 2018 Euro 4,53, 17 Haziran 2023 Euro 25,85. Gelirlerimiz yüzde 100 TL, giderlerimiz yüzde 80. Döviz kuru üzerinden Oyuncu vergisi yüzde 15. Güya öyleydi. ekonomi güzel ama belli bir seviyenin üzerinde maaş alan oyuncularımızın her birine uygulanan vergiler 15’ten 40’a çıktı. İlk yıl yararlandığımız stopaj 70-80 milyon TL iade edilirken kesildi 2020’de. Şimdi tekrar yürürlüğe girdi, eskiden yüzde yüz geri alırdık denildi, şimdi yüzde 50 siz alacaksınız, diğer yüzde 50’ye Gençlik ve Spor Bakanlığı karar verecek. Bütün kulüpler bu vergiyi ödemekten çekiniyor” dedi.

“Kombinasyondaki yüzde 300’lük artışın nereden geldiğini bilmiyorum”

Ali Koç, kombine gelirlerine değinerek, “En değerli gelir kaynaklarımızdan biri bilet. Bazı arkadaşlar yüzde 300 zamdan bahsediyor. Nereden geldiklerini bilmiyorum, ne kadar gerilediğimizi anlatacağım. O alanda yüzde 300’lük bir artış yok, diğerleri gibi bizim de artırmamız gerekiyor.” 2017- “2018’de sattığımız en düşük kombinasyon 312 dolardı. Bu noktada sattığımız en düşük kombinasyon 180 dolardı. Ortalama kombinasyonlara baktığımızda bugün 531 dolardan. 5 yıl önce stadımızın en yüksek kombine fiyatı 2.670 dolardı ama bugün 1.672 dolara düştü.” .

“Fenerbahçe 12-14 milyon dolar naklen yayın geliri elde ediyor”

Yayın gelirlerindeki düşüşe değinen Başkan Koç, “Kulübümüzün 2017-2018 döneminde TFF aracılığıyla yayıncı kuruluştan aldığı rakam 41,5 milyon dolardı. O dönemde 450 milyon dolar olan pay 115 milyona düştü. Aldığımız 41.5 milyon doların bugün aldığımız bedelinin 14 milyon dolar civarında olduğunu anlatan Yıldız, “Bunun sportif başarı ile alakası yok. ‘TFF ihaleye hile karıştırdı’ diyecek seviye burası.

“Her zaman taraftarların arasında olan bir insanım”

Sosyal medyada bir görüntünün eleştirilerine yanıt veren Başkan Ali Koç, “3 saniyelik görüntülerle bu yorumu yapmanıza üzüldüm. Haber değil, kötü haber, haber. Bazı olumsuz şeyler var ama size yüzlerce olumlu şey gösterebilirim.”

“Beşiktaş maçında da aynı şey oldu, Fenerbahçe’ye deplasman yasağı geldi”

Sarı lacivertlilerin birlik içinde tepki vermediğinin altını çizen Ali Koç, “Kime dişinizi gösteriyorsunuz. Umarım konuşmanın sonunda bu camianın en büyük rakibi olduğu kanaatine varırsınız. ve bu camiaya en büyük zararı kendisi vermiştir.6 sezonda 3 kez son maçta şampiyonluk kaybetmiştir.2 tanesi kendi stadımızdır.2006 yılında oynanan Denizli maçı bugünün dünyasında nerede olursa olsun o maç olmazdı. son maçta 6 yılda 3 kez şampiyonluk kaybeden takıma anlatın bir kulüp söyleyin ülkesini hedef alan terör örgütünün saldırısına uğradı yine 2012 de bitti maç şampiyonluğa gidiyor kolluk kuvvetleri Türkiye Cumhuriyeti güçleri Fenerbahçelileri hedef alıyor Otobüsümüz 4 Nisan 2015’te vuruldu. spor hurmasını direkten geri döndürdüğü gündür. Dünyada kaç kulüp deplasmandan havalimanına giderken ölümle burun buruna geldi? Şimdiye kadar açıklanmamış olması üzücü. Allah göstermesin yine TFF’ye saldırı oldu da ertesi gün süpürüldüler. Kaçınız çaba gösterdiniz? Fenerbahçe camiasından tepki yok diye devlet neden bu kadar rahat? Çözümsüzlük bizim suçumuz değil, Türkiye Cumhuriyeti’nin suçudur. Taraftarlara Kayseri deplasmanı yasağımız vardı. Hepiniz ne olduğunu gördünüz. Kendi stadımızdaki Kasımpaşa maçı sırasında siyasi sloganlar atıldı. Beşiktaş maçında da aynısı oldu ve Fenerbahçe’ye deplasman yasağı geldi. Neden sadece Fenerbahçe’ye geldi? Fenerbahçe, Kayseri’nin gitmesi halinde ülke genelinde kaos çıkacağını söyleyen belgeleri mahkemeye girdi.

“Başarı istiyorsak hep birlikte Fenerbahçe’nin hakkını savunmalıyız”

Başarının Fenerbahçe’nin haklarını birlikte savunduğunda geleceğini vurgulayan Koç, “Futbol paydaşlarının aylarca, yıllarca konuştuğu hatalar da dahil olmak üzere dönem sonunda şampiyonluğu etkileyen hatalar, yapılan hatalar neden bizden önce yapılıyor? Dönem sonunda şampiyonluğu etkileyenler.Aksine neden Fenerbahçe’ye karşı.Bir düşünün bunları.Yıldırım ne Ali Koç ne de ondan sonraki liderler.Bütün bunları bugünkü yönetime bağlarsanız söyleyecek sözüm yok. Bu hepimizi ilgilendiren bir konu. Buraya gelenler şunu dile getirdiler. Başarı istiyorsak bileceğiz ki yönetim ve teknik ekip diğer branşlarda da el sıkışıp Fenerbahçe’nin hakkını birlikte koruyacaktır” dedi. söz konusu.

“Biz iyi niyetle elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışırken bizi baltalayanlar aday olun, geri dönelim”

Bazı Fenerbahçe taraftarlarının istifaya davet edilmesiyle ilgili konuşan Başkan Koç, “Bu görüşe saygı duyuyorum. Alışık olmadığımız bir ortam ve ardından sarsıntı sonrası ligler 4 hafta durdu. Ondan sonra seçimler, ikinci tip maçlar ve takvim.” Dolayısıyla adayların olmayacağı bir ortamda genel kurula gitmenin bir sonraki dönemin planlamasında risk oluşturacağını 3 yaşındaki bir çocuk bile anlar.Değişim isteyenlerin sorması gereken soru ‘ Neden biri? “Hele Fenerbahçe kötü gittiğinde, heyecan verici ve keyifli manzaralara sahip restoranlarda esip gürleyen arkadaşlarıma söylüyorum. Biz, kendim ve yönetim kurulu üyelerimiz, elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışırken, hata veya haksızlık, ağır başarısızlık da olsa, bizi baltalayan adaylarız, geri dönelim. Bu durumda olmak ne kadar zor biliyor musun? İç halimizden zevk alıyor muyuz? Gönüllü mü yapıyoruz?” – İSTANBUL

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu