Ekonomi

Baird, Nikola’yı Outperform notuyla incelemeye başladı ve ‘Nikola’nın artık etkili bir yönetim ekibi var’ dedi.

Baird, elektrikli araç üreticisi Nikola Corporation’ın (NKLA) hisselerini analiz etmeye başladı, ona Outperform notu verdi ve otomotiv hissesi için 12 aylık fiyat hedefini 2,00 $ olarak belirledi.

“Emisyon üretmeyen kamyonlar için pazarda önemli fırsatlar olduğunun farkındayız ve NKLA’nın bu fırsattan yararlanacak uygun yönetim ekibine sahip olduğuna inanıyoruz.”

Baird, NKLA’nın benzersiz tasarımı ve yazılımının onu geleneksel dizel motorlu kamyonlardan farklılaştırdığını iddia ediyor. Baird analistleri, hem Kamyon hem de Enerji bölümleri için üretim süreçlerindeki iyileştirmeler, müşteriler ve ortaklıklarla ilgili duyurular ve hidrojen yakıt altyapısının genişletilmesi gibi potansiyel olumlu olaylar öngörüyor.

NKLA’nın teknolojisi, elektrikli ve hidrojen yakıt hücreli kamyonların uzun mesafeler kat etmesine olanak tanıyor. Güç aktarım sistemi sistemlerini FPT Industrial’dan (Iveco Grubunun bir yan kuruluşu) tedarik ediyorlar ve yazılım ve bileşenleri kendi bünyesinde geliştiriyorlar. Geçmişte pilleri Romeo Power’dan sağlıyorlardı ama şimdi farklı bir tedarikçi kullanıyorlar.

Liderlikteki birkaç değişikliğin ardından Steve Girsky, Ağustos 2023’te NKLA’nın CEO’su rolünü üstlendi. Dümeni devraldığından beri, analistlerin olumlu değerlendirdiği bir strateji olarak yeni bir yönetici grubu oluşturuyor. Girsky’nin bugüne kadar şirket üzerinde sahip olduğu etki onları cesaretlendiriyor. Analistler, NKLA’nın yakında Girsky’nin yönetim grubunun değerli bir üyesi olacak bir Mali İşler Direktörü atamasını bekliyor.

Kamyon kısmıyla ilgili olarak analistler, müşterilerle ilgili duyuruların ve üretimdeki iyileştirmelerin izlenmesi gereken önemli olaylar olduğunu vurguluyor. Ayrıca analistler, eyalet veya ulusal teşvik programlarının gelişmekte olan pazarlarda ek avantajlar sunabileceğini belirtiyor.

İşin hidrojen boyutuyla ilgili olarak analistler, ana olumlu olayların hidrojen yakıt ikmal istasyonları gibi altyapı yatırımları ve NKLA’nın yakıt ikmal ağını genişletme çabaları nedeniyle işbirlikleri olacağını öne sürüyor.

NKLA hisselerinin değeri Çarşamba sabahı erken saatlerde %5,7 arttı.

Bu makale yapay zeka yardımıyla üretilmiş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla ayrıntı için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu