Haber

Bursa Büyükşehir Belediyesi duyurdu… Zarar verip yok ettiler! Rahatça battı mı?

BURSA (İGFA) –Bursa’da yeni yol, köprü ve kavşaklar, raylı sistem ve toplu ulaşım yatırımlarıyla ulaşım sorununa köklü çözümler üreten Bursa Büyükşehir Belediyesi, kentteki yaya trafiğinde konforu ve güvenliği artıracak uygulamaları da birer birer hayata geçiriyor.

Vatandaşlara kesintisiz hizmet vermek için çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Yolu ile Yaka Etraf Yolu üzerindeki Terminal Cephesi, Küçükbalıklı ve Panayır üst geçitlerinde bazı kişilerin asansör ve elektrik tesisatlarına zarar vermesi üzerine açıklama yaptı.

Açıklamada, asansör sistemleri ve aydınlatma sistemleri ile ilgili tesisatlara gece saatlerinde kötü niyetli kişiler tarafından müdahale edilerek kasten zarar verildiği belirtilerek, “Üst geçit önünde insan yoğunluğu daha fazla olduğundan” denildi. Terminalde daha sınırlı müdahale yaşandı ve daha önce ekiplerimiz tarafından korumayı artırmak amacıyla yapılan kapıların kilitleri zorlandı.” Var. Yakut Etraf Yolu Küçükbalıklı üst geçidinde bulunan asansör sistemleri ve aydınlatma sistemleri ile ilgili tesisatlara müdahale edildi. Yaklaşık 2 yıl önce çok fazla çalındığı için karşılıklı iki asansör arasına yerleştirilen besleme kablosu gruplarımız tarafından üst geçit yaya yolunun hemen altına görülmeyecek ve ulaşılamayacak şekilde çekilmiş olup herhangi bir zarar görmemiştir. uzun zamandır. Ancak son olayda bu besleme kabloları kesilmiş ve ulaşılması zor olduğu için çalınamamıştı. Asansör panelleri söküldü ve asansör kapıları hasar gördü. Atık suyun asansör kuyularına tahliyesi için yapılan drenaj pompaları ve tesisatları sökülerek götürüldü. “Bu olaylar çok sık meydana geldiğinden Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’nın izleme amacıyla kurduğu kameralar zarar gördü ve yönleri değiştirildi.”

Açıklamada, fuar üst geçidinde yer alan asansör sistemleri ve aydınlatma sistemleri ile ilgili tesisatlara yoğun müdahale edildiği ve çok sayıda zarara neden olduğu belirtildi. “Üst geçit, kaplamaları ve demir parçalarıyla birlikte söküldü ancak kaldırılamadı. Asansör panelleri, tesisatları ve motorları sökülerek çalındı ​​ve bu durum sisteme büyük zarar verdi. Hatta asansör kulelerinin çapraz çelik payandaları bile neredeyse yıkıldı. çökmesine neden olan asansörler kaldırıldı. Asansör boşluklarına atık su tahliyesi için yapılan drenaj pompaları ve tesisatları sökülerek götürüldü. Asansör kabin camları kırıldı. “Asansörler kullanılamaz hale getirildi.”

habercermik.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu