Haber

Çadırkentli Nedim Amca: “İlk depremden sonra eve girmemeliydik”

Çadırkentli Nedim Amca: “İlk depremden sonra eve girmemeliydik”

Elbistan’daki Çadırkentliler depremi atlatamadı

KAHRAMANMARAŞ Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde meydana gelen 7.6 büyüklüğündeki depremin ardından evlerini kaybeden vatandaşlar çadır kentlerde yaşamaya başladı. Kentte yaşanan ilk depremin ardından evine girmediğini belirten 59 yaşındaki Nedim Türkdağlı, “İlk depremden sonra eve girmemeliydik” dedi.

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesi olan 7.6 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede çadırkent kuruldu. Depremzedeler çadır kentlerde yaşamlarını sürdürürken depremin etkilerinden kurtulamadılar. Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depremin ardından evine girmeyen depremzede Nedim Türkdağlı, binaların ağaç gibi yıkıldığını söyledi.

Çadır kentte Nedim Türkdağlı, “Elbistan’dan doğup büyüdüm. Pınarbaşı Mahallesi’nde yaşıyorum. Depremde evim patladı. Deprem sabah oldu. Ev beşik gibi sallanınca birden kendimi dışarı attım. yalınayak.Ağaçlar ve diğer nesneler ışık gibiydi.Önceden uğultu vardı.Allah devletimizi korusun.Burası bizim memleket nereye gidelim?Ben de yemek ve iş konusunda yardım ettim.2-3 gün önce bir anne ve çocukları canlı çıkarıldı.Sedyelerle oluşturulan koridordan gönderdik.Bu Allah’tan gelen bir şeydi ve hiç karşı çıkmadık.İnsanlar bazen biraz titriyor ama yine Rabbimden bir şey. Devletimiz milletimiz var olsun.Hepsi birlik beraberlik içindeyiz.Burada perişan durumda değiliz çok şükür.Yiyecek içecek var.Sabah meydana gelen deprem konusunda Rabbim bizi uyardı.Yeterdi. Eğer konuta girmeseydik, ikinci depremde ben temelde dışarıdaydım. . Ayrıca çok şiddetliydi. İlki de şiddetliydi ama içeri girmedim. yapmamalıydık. Ondan sonra şiddetli bir deprem oldu. Bir uğultu oldu, binalar yarılan tahtalar gibi ses çıkardı. Bulunduğumuz yerde bina yan yattı ama diğer evler birer birer çöktü. Rab’be dua ettik ve hayatta kaldık. Eğer isteseydi Rabbim bizi kendi emrine bırakırdı. O ne derse onu yapacak.”

Çadır kentte yaşayan 63 yaşındaki Zekeriya Karateke, “Depremle bir anda sarsıldık. Geldi geçti ama evimiz yıkılmadı. Hasarı bilmiyoruz ama kendimizi dışarı atıp kaçtık. Çadıra geldik, burada 4 çadırımız var. Hala sarsıntı korkumuz var.

haber-defne.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu