Haber

CHP Özel: Çadırı sorduğumuz yetkili ‘biraz daha bekleyecekler’ dedi

CHP Küme Başkan Yardımcısı Özgür Özel, Maraş merkezli 6 Şubat depremlerinin 12’nci gününde Adıyaman’da açıklama yaptı.

ANKA’nın haberine göre Özel’e CHP milletvekilleri Abdurrahman Tutdere, Burhanettin Bulut ve Orhan Sarıbal eşlik etti. Adıyaman’ın bugün en acil ihtiyacının çadır olduğunu belirten Özel, şöyle konuştu:

‘ADIYAMAN’IN KÖYLERİNDE NEREDEYSE ÇADIRI YOK’

“Depremin 12. gününde yeniden Adıyaman’dayız. Adıyaman’ı ilk günden itibaren 12 milletvekili ile takip ediyoruz. Adıyaman’da bugün 12. gününde dikkat çeken nokta şu: Recep Tayyip Erdoğan geçmişteki iktidarlara ne eleştiri yaptıysa bu ülkede yaşattı. Kuyruklar, akaryakıt hatları, ekmek karnesi uygulamasını eleştirirken vatandaşın istediği kadar yiyecek alamamasına getirilen kısıtlamalar… Nihayet gelinen nokta bu. 1999 depremini ‘üçüncü gün çadır kurulabilir’ diye eleştiriyordu. ‘Devlet onu rahat bırakmış’ diye eleştiriyordu. 12. gün Adıyaman’ın asıl sorunu çadır. Adıyaman Merkezde çadır ihtiyacı var. Adıyaman’ın köylerinde neredeyse hiç çadır yok. Bugün görüştüğümüz yetkililer ‘Çadır bitti yenilerini bekliyoruz biraz daha bekleyecekler’ diyorlar.

“GERÇEĞİ SÖYLEMEK GEREKİR, DEVLET DEVLET DEĞİLDİR, DEVLET YALNIZ BIRAKMIŞ, DEVLET YARDIM ETMİŞTİR”

İki gün sonra iki hafta olacak. 1999 depreminde iktidarı 3 gün çadırsız eleştirenler bu kar kışta vatandaşlarını iki hafta çadırsız bıraktı. Adıyaman’ın acilen çadırlara, hızlı konteyner kentlere, hızlı mobil tuvaletlere, hızlı mobil banyolara ihtiyacı var. Bugün Türk Eczacılar Birliği alarm veriyor, bit salgını başladı, uyuz salgını başladı. Bunlar, kişisel hijyen sorunlarına işaret eden değerli tehlikelerdir. Adıyaman’ın sağlığı tehlikede. Adıyaman’ı harabeye çevirdiler, kendi haline bıraktılar. Şimdi ise salgın hastalıklarla hayatta kalanların sağlığı tehlikede. Bir an önce devletin bir şekilde Adıyaman’a ulaşması gerekiyor. Adıyaman sokaklarında devlete yapılan ‘Unutulduk, kaldık’ serzenişlerini üzerime alsam, hızlarını göremez, üzerime almasam da alamazdım. vekilinin sorumluluğunda hareket etmiştir. Bir gerçeği söylemek gerekiyor, devlet yok, devlet kendi haline bıraktı, devlet aciz bıraktı.” (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu