Haber

Erdoğan’ın zaferinin manevi mimarları oldular

  • HABER7

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhur İttifakı’nın 14 Mayıs ve 28 Mayıs tarihlerinde yapılan ikili seçimlerde güçlerini artırdıkları ve yeni kabinenin açıklanması Türkiye Yüzyılının dönüm noktası sayılıyor. Tarihi değeri olan seçimlerden mutlak zaferle ayrılan Cumhur İttifakı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 323 milletvekili ile çoğunluğu elde ederken, Önder Erdoğan birinci tip seçimde yüzde 49,5, ikinci tıp seçiminde ise yüzde 52,1 oy aldı. rakibi Kılıçdaroğlu’nu 2 milyon 330 bin oyla geride bıraktı. seçildi. Önder Erdoğan’ın açıkladığı yeni kabine, hükümetin yeni dönemde güçlü adımlar atacağının güçlü sinyallerini verdi.

ZAFERİN MANEVİ MİMARLARI

Millet İttifakı’nı oluşturan 6’lı koalisyonda seçim sonrası başlayan iç karışıklık ve kargaşa ortamı katlanarak devam ederken, seçim öncesi böbürlenmeler, iftiralar, ağır ithamlar ve tehditlerle hedef göstermişlerdi. dini sivil toplum kuruluşları ve cemaatler seçimin temel taşını oluşturdu. Türkiye’nin en kritik virajında ​​muhalefetin karanlık senaryolarına rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanında yer alan dini oluşumlar seçimi hem kazandı hem de moral verdi.

2023 seçimleri öncesi tarafını açıkça beyan ediyor. Anadolu Alimler Birliği, İsmailağa Cemaati, İskenderpaşa Cemaati, Menzil Cemaati/Semerkant Vakfı, Beşir Derneği, Risale-i Parıltı Kelamlar Cemiyeti, Hayrat Vakfı, İstanbul İlim ve Kültür Vakfıile Risale-i Işık Meşveret TopluluğuÖnder Erdoğan’ı destekleyeceklerini açıkladılar.



Anadolu Alimler Birliği tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

İsmailağa Cemaati, 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ve AK Parti’yi destekleyeceğini açıkladı.

Risale-i Parıltı Meşveret CemiyetiCumhurbaşkanı Erdoğan’ın İslam Dünyasına yaptığı hizmetleri vurgulayan bir destek bildirisi yayınlandı.

,

Risale-i Nur Öğrencileri Söz Topluluğuİkinci tur seçimlerde Erdoğan’a ortak destek ve dualar.

Menzil Cemaati’nin oluşumlarından biri Semerkant Vakfı, ” Türkiye’nin hedeflerine ulaşması için istikrara ihtiyacı var. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı ikinci turda desteklemeye devam ediyoruz.Sözleriyle tarafını belirlemişti.

Risale-i Işık Cemaati’nin Matbaacılar şubesine bağlıdır. Hayır kurumuseçimlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ve Cumhur İttifakı’nı destekleyeceklerini açıkladı.

Bediüzzaman Said Nursi’nin talebeleri ve kanaat önderleri İstanbul İlim ve Kültür Vakfıseçimlerde ‘Milli İttifak’ı’ destekleyeceğini açıkladı.

İskenderpaşa TopluluğuSözcülerinden Sağduyu Partisi Genel Başkanı Nureddin CoşanCumhur İttifakı’na destek açıklaması yaparak manevi güç halkasına bir yenisini eklemişti.

KAYNAK: HABER7

harmancikajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu