Haber

Gençler Kariyerlerine Bir Adım Önden Başlıyor

FORWARD, Shell Türkiye ve Bilim Virus iş birliğiyle gençlerin gelişimini desteklemek ve yeni nesil yetkinliklerle geleceğe hazırlanmalarında yer almak. IDE Programın ikinci dönemine başladı. Üniversite 2. ve 3. sınıf öğrencilerine açık olan programa son başvuru tarihi 27 Ocak 2024’tür.

100 yıldır Türkiye’nin kalkınmasına hizmet eden Shell’in Gençliğe Sosyal Yatırım Programı SIRADA IDE Yeni transfer başvuru süreci başladı. Yeni nesil öğrenme girişimi Bilim Virus iş birliğiyle hayata geçirilen İLER IDE Program ile üniversitelerin ikinci ve üçüncü sınıflarında öğrenim gören öğrencilere yeni yüzyıl yetkinlikleri kazandırılıyor ve toplumsal konularda yenilikçi çözümler üretmeleri teşvik ediliyor. Programa son başvuru tarihi 27 Ocak olarak belirlendi.

Gençlerin iş dünyasına hazırlanmalarına destek olmak amacıyla tasarlanan program, Öğrenme Modülü, İş Simülasyonu ve Proje Üretim Modülünden oluşuyor. Programda katılımcılar, tasarım odaklı düşünme, yaratıcılık ve yenilikçilik, sunum ve hikaye anlatımı, analitik düşünme, öğrenmeyi öğrenme, iletişim ve takım çalışması olmak üzere sekiz farklı eğitimle alanında uzman ve yeni yüzyıl yetkinliklerini kazanan eğitmenlerle bir araya geliyor. sürdürülebilirlik yetkinlikleri ve dijital yetkinlikler. İş Simülasyonu ile iş hayatında yaşanan gerçek sorunlara çözüm üretme fırsatı yakalanır.

Proje Üretim Modülünde katılımcılar Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinden Erişilebilir ve Saf Güç, Eşitsizliklerin Azaltılması, Sürdürülebilir Şehir ve Topluluklar, Sorumlu Üretim ve Tüketim ve İklim Eylemi alanlarında ekipler oluşturarak kendi projelerini tasarlıyorlar. Program sonunda komitenin değerlendirmesiyle belirlenen 3 proje, Shell Türkiye finansmanıyla hayata geçirilecek. Ayrıca program sonunda katılımcılar arasında yer alan 10 genç, Shell Türkiye’de staj yapma hakkı kazanacak.

“İLERİ IDE“Türkiye’nin geleceği için yeni nesil yetkinliklere yatırım yapıyor.”

İLERİ IDEProgramla gençlere yeni yüzyıla hazırlanma yolculuklarında destek verdiklerini belirten, Shell Türkiye Kurumsal Bağlantılar Yöneticisi ve Shell&Turcas İcra Kurulu Üyesi Meltem Okyar Perdeci ; “Ülkemizdeki genç neslin gelişim ve deneyim ihtiyaçlarında destek olmayı hedefliyoruz. Bu bağlamda dünyanın en uzun soluklu ve en değerli öğrenci inovasyon yarışmalarından biri olan Shell Eco-marathon’da Türkiye’nin dört bir yanından üniversite ve lise takımlarını temsil etmek için çalışıyoruz. Teknolojiyle geleceğin çözümlerini tasarlamalarına ve uluslararası alanda deneyim kazanmalarına hizmet ediyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yılında gençlerimizin dijitalleşme ve sürdürülebilirlik odaklı 21. yüzyıl yetkinliklerini kazanmaları için İLERİ. IDE Programa başladık. Shell’in Türkiye’deki faaliyetlerinin 100. yılı olan 2023’te FORWARD IDE İlk dönemde 100 genç mezun oldu. “Gençlik Sosyal Yatırım Programımızın bu yıl da yoğun ilgi görmeye devam edeceğine ve ülkemizin geleceğine değer katacağına inanıyoruz” dedi.

Şule Yücebıyık, Bilim Virus Kurucusu “Gençlerin hızla değişen dünyada bir adım önde kalabilmeleri için iş hayatında yeni becerilere ve gerçek deneyimlere ihtiyaçları var. İLER’i bunu sağlayacak bir platform olarak tasarladık. IDE Programla gençlerin yaratıcılıklarını ve yeteneklerini yetkinliklere dönüştürmelerini hedefliyoruz. İkinci yılınızda İLERLEME IDE“Gençlerin güçlü potansiyelini ortaya çıkarmaya devam edeceğiz” dedi.

Programa Kimler Katılabilir?

  • Üniversite ikinci ve üçüncü sınıf öğrencisi,
  • Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerini önemsemek,
  • SDG – 7 Erişilebilir ve Saf Güç, SDG – 10 Eşitsizliklerin Azaltılması, SDG – 11 Sürdürülebilir Şehirler ve Topluluklar, SDG – 12 Sorumlu Üretim ve Tüketim, SDG – 13 İklim Eylemi alanlarında değişim yaratmayı hayal eden,
  • Öğrenmeye açık ve öğrendiklerini paylaşmayı seven,
  • Çok taraflı dünya vatandaşı olmak isteyenler,
  • Yeni yüzyıl yetkinliklerine sahip olmak isteyen ve bunları iş dünyasında uygulamaya kararlı olanlar,
  • Kendi proje fikrinizi üretme veya proje geliştirme motivasyonuna sahip,
  • Öğrendiklerine dayanarak içerik oluşturmaya meraklı,
  • Programa tam katılım taahhüdü.

İLERİ IDEPrograma başvurmak için: Shell Gençlik Sosyal Yatırım Programı NEXT – Youthall

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu