Sağlık

Göz Rengimizden Yüz Şeklimize Kadar Vücut Hatlarımız Karakterimiz Hakkında Ne Söylüyor?

Çoğu zaman vücudumuzun bir makine gibi çalıştığını düşünür ve bu nedenle bedende duyguya yer olmadığını düşünürüz. Ancak son araştırmamızda, vücudumuzun bazı bölgelerinin aslında duygusal durumumuzun en büyük habercilerinden biri olduğunu gördük. Bu içeriğimizde vücudumuzun bu bölgelerini sizler için derledik. Biz hazırlarken çok eğlendik, umarız siz de okurken keyif alırsınız. 🙂

Kaynak:https://brightside.me/wonder-curiosit…

1. Burun şeklimiz

Her burun benzersizdir. Ancak Journal of Craniofacial Surgery tarafından 2013 yılında yapılan bir araştırmaya göre, kemikleri birbirine bağlayan ve burnumuzu oluşturan doku, kişiliğimiz hakkında çok şey söyleyebilir. Araştırmanın uzmanları, insanların burunlarının yaklaşık 1.700 fotoğrafını analiz etti ve hepsini 14 türe ayırdı. Bu araştırmaya göre;

Uzun burunlu insanlar meslek hayatlarında oldukça hırslı ve çalışkandırlar. Mükemmeliyetçi olma eğilimindedirler ve genellikle profesyonel yaşamlarını ve özel yaşamlarını ikinci planda tutarlar.

Kısa burunlu insanlar çok hassas ve sadıktır. Duygulara her şeyden çok değer verirler ve başarılı bir kariyere sahip olmaktansa ailelerinden memnun olmayı tercih ederler.

Sivri burunlu insanlar, paralarını akıllıca kullanma eğiliminde oldukları için mükemmel finansal danışmanlar olabilirler.

Burun yarıkları olan kişiler bağlanma sorunları yaşarlar.

Burun deliklerinin büyük olması kişinin parayı biriktirmektense harcamayı sevdiğinin bir göstergesidir.

Küçük burun delikleri olan kişiler ayrıca kişisel bağlantılara ve aileye güçlü bir bağlılık gösterir.

2. Yüz şeklimiz

İnsan yüzü, bireyin sosyal ve bireysel işlevleri hakkında çok şey söyleyebilen oldukça karmaşık bir yapıya sahiptir. Kriminal antropolojinin kurucusu Cesare Lombroso’ya göre, her suç türünün, suçu işleyen kişinin yüz yapısına göre belirlenebileceğini iddia etti. Plos One dergisinde 2014 yılında yayınlanan bir çalışmada, 160 katılımcıdan yalnızca fotoğraflarına dayanarak kadın ve erkek 80 öğrencinin IQ’larını derecelendirmeleri istendi. Çalışma, uzun yüzlü bireylerin yüksek zekalı bireyler olarak bilindiğini, dar yüzlü bireylerin ise duygusal olarak zekadan daha fazla segmente edildiğini göstermiştir. Çalışma ayrıca geniş yüzlü insanların önyargılı, duygusuz ve çok başarılı olma ihtimalinin daha yüksek olduğunu buldu.

3. Göz rengimiz

Bazı araştırmacılara göre hem kişilik hem de göz yapısı, kişiliğimizi oluşturan beynin ön lobuyla temas halindedir.

İri kahverengi gözleri olan insanlar, doğal liderlerdir ve oldukça zeki bireylerdir; çok koyu kahverengi gözleri olanlar içe dönük, gizemli ve ketumdur.

Açık mavi gözlü insanlar çok fazla içsel güce sahiptir ve rekabetçi olma eğilimindedir.

Daha koyu mavi gözlü insanların çok fazla fiziksel güce sahip oldukları ve çok hassas oldukları görülmüştür.

4. Göz şeklimiz

Birinin mutlu mu, üzgün mü, kızgın mı gözlerinden anlarız ama doğrudan bakarak söyleyemediğimiz şey o kişinin hangi kişilik özelliklerine sahip olduğudur. Binlerce yıldır yüz okuma uzmanları, kafatasımızın kemik yapısı sayesinde göz şeklimizin bize karakterimizi anlatabileceğine inanıyorlardı. Buna göre:

İri gözlü insanlar özel hayatlarında daha ifadeci ve duygusal olma eğilimindedirler. Çok detay odaklıdırlar ve genellikle temkinli olmayı severler.

İri gözlü insanlar açık fikirli, zeki ve arkadaş canlısı olma eğilimindedir.

Birinin gözleri hem küçük hem de büyükse, karakteri içe dönük ve mükemmeliyetçi olma eğilimindedir.

Derin gözlü insanlar gizemli, gözlemci ve gergin olma eğilimindedir.

Badem gözlü insanlar tutkulu ve romantiktir.

5. Dudaklar

Tıpkı parmaklarımız gibi, dudaklarımızın da kişilik özelliklerimiz hakkında çok şey anlatan benzersiz bir işareti vardır. Yüz okuma uzmanı yazar Jean Haner, dudaklarınızın kişiliğinizi, nasıl hissettiğinizi ve başkalarına karşı nasıl davrandığınızı etkilediğini söylüyor. Dudaklar aynı zamanda duygusal yönümüzü ve kişisel bağlantılarımızda nasıl davrandığımızı da gösterir.

6. Elmacık kemikleri

Çıkık elmacık kemikleri, bir kişinin yüzündeki en çekici özelliklerden biridir. Bununla birlikte, kalın elmacık kemikleri ve geniş yüzleri olan kişilerde testosteron seviyeleri daha yüksek olma eğilimindedir. Science Direct’te yayınlanan bir araştırmaya göre, daha büyük elmacık kemikleri ve daha yüksek testosteron seviyelerine sahip kişiler daha agresif kişiliklere sahiptir ve şiddete başvurma olasılıkları daha yüksektir. Ayrıca elmacık kemiği yüksek olan kişilerin daha kibirli olduğu tespit edilmiştir.

7. Parmaklar

Parmaklarınıza baktığınızda yüzük parmağınızın neden işaret parmağınızdan uzun olduğunu veya tam tersi olduğunu hiç merak ettiniz mi? Bir araştırmaya göre, parmaklarınızın kısalığı, anne karnında bir fetüs olarak maruz kaldığınız testosteron seviyelerini gösterir.

Yüzük parmağınız işaret parmağınızdan uzunsa, çok çekici bir insansınız ve hem özel hem de profesyonel yaşamınızda daha fazla risk alma eğilimindesiniz demektir.

İşaret parmağınız yüzük parmağınızdan uzunsa doğal bir lidersiniz demektir.

Ve son olarak, yüzük parmağınız ve işaret parmağınız aynı uzunluktaysa, bu, temasta çok usta olduğunuz ve dengenizi nasıl koruyacağınızı bildiğiniz anlamına gelir.

8. Eller

Sadece parmaklar değil, eller de aslında kişiliğimiz hakkında pek çok bilgi veriyor. Amerikan El Analizi Akademisi’ne göre, tüm eller diğerinin elinde bulunması neredeyse imkansız olan benzersiz bir yapıya sahiptir. Tıpkı dudaklarımız ve parmaklarımız gibi ellerimizin de kendine has izleri vardır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu