Haber

İnegöl’de İhtiyaç Sahibi Aileler İçin “Sağ Olsun” Projesi Başlatıldı

İnegöl Belediyesi, Berberler ve Kuaförler Odası iş birliğiyle ihtiyaç sahibi aileler için “Sağlıklı Olun” projesini başlattı. İstekli berber esnafının da desteğiyle ihtiyaç sahibi ailelerin tıraş ihtiyaçları 1 yıl süreyle esnaflar tarafından karşılanacak.

İnegöl Belediyesi sosyal sorumluluk projeleri kapsamında yeni bir uygulamanın startını verdi. Berberler ve Kuaförler Odası iş birliğiyle ihtiyaç sahibi aileler için “Sağlık Olsun” projesi hayata geçirildi. Kaizen öneri sistemi kapsamında Bilgi İşlem Daire Başkanlığı çalışanı Emre Ecer tarafından öneri olarak hayata geçirilen proje, ihtiyaç sahibi olduğu belirlenen ve Umuteli Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne güvenen aileleri kapsayacak. Mevcut gerekli listede; Yaşlı, dul, yetim ve depremzede aileler, berber ve kuaför ihtiyaçları doğrultusunda mahalle bazında yönlendirilerek projeye destek veren en yakın kuaföre yönlendirilecek.

1 yıl süreyle devam edecek ve 2024 Haziran ayında sona erecek olan proje için bugün saat 11:00’de Belediye Meclis Salonu’nda basın toplantısı düzenlendi. Projeyi kamuoyuna duyurmak ve isteklileri davet etmek üzere yapılan açıklamada berber esnafı, Belediye Başkanı Alper Taban, Başkan Yardımcısı Rıdvan Kocaağa, Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Erhan İtimat ve İnegöl Belediyesi Umuteli Halkın Yardım İşleri Müdürü Hayriye Durmuş hazır bulundu.

“VATANDAŞIMIZA DOKUNACAK PROJELERİ HAYATA GEÇİRİYORUZ”

Projenin tanıtımıyla ilgili açıklama yapan Önder Alper Taban, “Bugün ‘Sağlık Olsun’ projemiz hakkında halkı bilgilendirmek için bir aradayız. Belediyeler sadece altyapı ve üstyapı projeleri mi yapıyor? Tabii ki hayır. Bunların yanı sıra sosyal belediyecilik anlayışıyla sosyal sorumluluk çalışmaları da yürütmektedir. Biz İnegöl Belediyesi olarak diğer görevlerimizi de takip etmeliyiz tabi ki ama bizim de vatandaşlarımıza dokunacak, insanların ihtiyaçlarını karşılayacak faaliyetlerde bulunmamız gerekiyor.”

BERBER ODASINDAN TAM DESTEK

“Kurumumuzda uzun süredir Kaizen çalışmaları yapıyoruz” sözleriyle konuşmasına devam eden Lider Taban, şöyle devam etti: “Bu noktada çalışma arkadaşlarımızdan çeşitli teklifler ve talepler alıyoruz. Bunlar bir komite tarafından ödeniyor ve yapılabilecekleri uyguluyoruz. Get Wellness projesi Kaizen aracılığıyla önümüze gelen Umuteli Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüz ve Berberler ve Kuaförler Odası ortaklığında yapılabilecek bir projedir. Bildiğiniz gibi ihtiyaç sahibi ailelerimizin her türlü ihtiyaçlarını Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüz aracılığıyla karşılıyoruz. Gıdadan kişisel bakıma, ev onarımından konut mobilyalarının yenilenmesine kadar pek çok konuyu işliyoruz. Bugün bu alandaki ihtiyacı gidermek için atılacak adımı Berberler ve Kuaförler Odamız ile birlikte açıklayacağız. Oda Başkanımıza ihtiyaç sahibi ailelerimizin berber ve kuaför ihtiyaçlarını nasıl karşılayabileceğimizi sorduk, o da bize takviye yapabileceklerini söyledi.”

KATILMAK İSTEYEN BERBER SANATÇILARI 153 DEĞERLENDİRME MERKEZİNDE KAYIT OLACAK

“Burada konuşma zorunluluğu yok. Bu uygulama orijinal gönüllülük ile yapılacaktır. Her mülkün bir zekatı olduğu gibi biz de huzurlu ve sağlıklı olmak için bu bir zekat olsun diyerek berber esnafımızla ‘Sağlıklı Olsun’ projesini hayata geçirmek istiyoruz. Bu 1 yıllık bir proje. 2024 Haziran ayına kadar projede isteyerek yer almak isteyen ve ihtiyaç sahibi ailelerin tıraş masraflarını karşılamak istiyorum diyen berber esnafımız 153 Tahlil Merkezimizi arayıp tutanak bırakabilirler. İlgili müdürlüğümüz de bu planlamayı yapacak ve düzenlemeyi sağlayacaktır. Esnafımıza ve Oda Liderimize şimdiden teşekkür ediyorum. Bu projenin ihtiyaç sahibi ailelerimizin yüzünü güldüreceğini düşünüyorum. Hayırlı olmasını dilerim.”

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu