Haber

Kılıçdaroğlu, deprem bölgesinden canlı yayına bağlandı: 50 bin kişinin ölümünden kim sorumlu?

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, depremin vurduğu Malatya’da temaslarda bulundu. Afet nedeniyle vatandaşlarla görüşmeye gelen Kılıçdaroğlu’nun geceyi Malatya’da çadırda geçireceği öğrenildi.

GÜÇ KATILDI

Çadırından Fox TV yayınına bağlanan Kılıçdaroğlu, geçirdiği sarsıntı nedeniyle sert sözlerle görevi devraldı. Depremde 50 bine yakın vatandaşın hayatını kaybettiğini belirten Kılıçdaroğlu, hükümetin sorumluluk almamasını eleştirdi.

“YAKLAŞIK 50 BİN KİŞİ YAPTI, ALLAH’IN KULLARINDAN BİRİ SORUMLULUK ALMADI”

Kılıçdaroğlu, dertlerini gülümseyerek anlatmaya çalışan depremzedelere yanıt verince yansımaların odağı haline gelen Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar’ın istifasını memnuniyetle karşıladığını belirtti. Saray bakanlarından hiçbirini görmedik. 50 bin kişi hayatını kaybetti, Allah’ın kulu sorumluluk almadı. 50 bin kişinin ölümünden kim sorumlu?” ifadelerini kullandı.

Halktan bu kadar kopuk bir yönetim olabilir mi?

Kılıçdaroğlu, “AK Parti’nin devlet yönetiminin şeffaflığa değil, gizliliğe dayalı olduğunun farkındayım. Siyasi iktidar her vatandaşın ödediği verginin hesabını vermek zorunda. Toprak Mahsulleri Ofisi kayısı almalı. Niye alıyorlar bilmiyorum. yapmayın Mansur Önder protokol imzaladı Bir ölçü kayısı alacak Ankara’da belli yerleri rezerve edecek Kira almayacak satıp gelir elde edecek Bu basit çözümün gelmemesine şaşıyorum. akla.

“SOSYAL DEVLET HAREKET ETMELİ”

Refah devleti harekete geçmeli. Esnafa dükkan açmak nasıl bir şey? Bize yer göstersinler, 1 ayda 100-150 dükkanı kendilerine teslim edeceğiz. Kahramanmaraş’ta vatandaşlar cadde üzerine bank kurdu. Çok kolay analizleri bile düşünemeyen bir yapıyla karşı karşıyayız.

“İŞ İNŞAATLA BİTMEZ, İNSANDIR”

Faiz artışları tam bir felaket. Borç verecekseniz faiz almamalısınız. Hem anaparayı hem de faizi silmeniz gerekir. Bunu yapmazsanız bir şehri, ekonomisini ayağa kaldıramazsınız. Akıllı siyaset değil. Bu çılgınca bir politika. Bu yönetemediklerini gösterir. Can sıkıntısı bina yapmakla bitmez, dert insandadır.

“ADAMIN EVİ YIKILDI, İLGİYİ ARTTIRDINIZ”

Hepsini değiştireceğiz, yeter! Adamın evi, dükkânı yıkılmış, ilgiyi artırıyorsunuz. Sıfır faizli kredi vermek yerine onlardan para alıyorsunuz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu