Haber

Konya Büyükşehir Bisiklet Tamir İstasyonlarının Sayısını Artırıyor

Konya Büyükşehir Belediyesi, 595 kilometre ile Türkiye’nin en uzun bisiklet yolu ağına sahip ve en fazla bisiklet kullanıcısının bulunduğu şehir olan Konya’da bisiklet tamir istasyonu sayısını 40’a çıkardı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Tamir istasyonlarımız tamir takımları ve hava pompasından oluşuyor. Bu istasyonlarda engelli vatandaşlarımızın araçlarını tamir etmek için kullanılabilecek araçlar bulunmaktadır. Ayrıca Türkiye’ye örnek olan Bisiklet Tramvayı’na bisiklet tamiri için çeşitli hazır aletler yerleştirdik.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin bisikletlerin tamiri için kurduğu tamir istasyonları, bisiklet kullanıcılarına büyük kolaylık sağlıyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 595 kilometre ile Türkiye’nin en uzun bisiklet yolu ağına sahip ve en fazla bisiklet kullanıcısının olduğu şehir olan Konya’da bisiklet kullanımını teşvik etmek için birçok çalışma yürüttüklerini belirterek, şunları kaydetti: çeşitli yerlere kurulan bisiklet tamir istasyonları bunlardan biridir. dedi.

Şehir merkezindeki mevcut bisiklet tamir istasyonlarının bakımlarını yaptıklarını ve tamir istasyonları sayısına yenilerini eklediklerini söyleyen Önder Altay, “Tamir istasyonlarımız bisikletçilerin müdahale etmesini sağlayan tamir takımları ve hava pompalarından oluşuyor. sürüş esnasında bisikletlerinde meydana gelebilecek arızalarda. Ayrıca bu istasyonlarda; Engelli vatandaşlarımızın araba ve bebek arabalarını tamir edecek aletler de var” dedi.

BİSİKLET BAKIMI TRAMVAYDA SEYAHAT SIRASINDA YAPILABİLİR

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile birlikte Türkiye’de ilk kez hayata geçirdikleri Bisiklet Master Planı’nın verilerinden yararlanılarak bisiklet tamir istasyonlarının kurulduğu noktaların belirlendiğini kaydeden Önder Altay, şunları söyledi: Böylece Bisiklet Tramvayını kullanan vatandaşlarımız yolculukları boyunca bisikletlerinin bakımını yapma imkanına sahip oluyor.

Bisiklet kullanıcıları, Akıllı Bisiklet Ulaşım Sistemi (ABUS) üzerinde bulunan bisiklet tamir istasyonlarının konumlarını Konya Akıllı Ulaşım Asistanı taşınabilir uygulaması içerisinden görebilirler.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu