Haber

Kurt kent merkezine gelerek köpeği parçaladı! korkunç manzara

Muş’un Hasköy ilçesinde doğa kar tabakasıyla kaplanırken, yiyecek bulmak için yerleşim alanına inen kurt, bir köpeği parçaladı.

Kurt, bir kısmını yediği köpeğin geri kalanını da alırken cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Muş’un Hasköy ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle açlıktan ölmek üzere olan kurt, ilçe merkezine gitti. Kurdun yiyecek aradığını gören Sezai Özkan ve Ahmet Tokmak, o anları farklı yerlerde cep telefonlarıyla kaydetti.

Yiyecek bulmak için ilçe merkezine inen aç kurdun bir süre sokakta görüldükten sonra ortadan kaybolduğunu belirten Sezai Özkan, “Dün saat 7-8 sıralarında evden çıkıp markete gittiğimde ortadan kayboldu. Ana yol üzerinde yolun sağ tarafında bir hayvan vardı, çok yakın olmadığım için kurt mu köpek mi olduğunu anlayamadım.” Gördüm. Yaklaştığımda bunun bir kurt olduğunu anladım. Bir süre takip ettikten sonra yaklaşık 300 metre ötede yakaladım. Kurdun önce merkeze doğru gittiğini, sonra yoldan aşağı inip ovaya doğru gittiğini gördüm. Kurdun bu saatte burada olmasının ne kadar tehlikeli olduğunu biliyoruz. Hayvan “Sahiplerinin bu konuda dikkatli ve uyanık olması gerekiyor. Mümkün olduğu kadar zarar vermemeleri gerekiyor. Sonuçta bu hayvanlar aç oldukları için buraya geliyorlar” dedi.

Yetiştirici Rafet Tayboğa, bu yıl yiyecek bulamadıkları için kent merkezine gelen kurtların sayısında artış olduğunu belirterek, ahırlarını sürekli geceleri denetlediklerini belirterek, “Bu yıl çok kurt var. Dağdan inip buraya geldiler. Bize saldırıyorlar. Koyunları saldırmasınlar diye geride bırakmıyoruz. Koyunları yalnız bıraktığımızda kurtlar ahıra girip hayvanları yok ediyor. Geçen gün burada 3-4 kurt gördük. Geçen yıl 15 koyunumuz kurtlar tarafından telef oldu. Ama bu yıl umarım bir zarar vermeyiz. Bizim bir köpeğimiz var. Bir kurt gördüğünde onu sürüden uzaklaştırır. Hayvan sahiplerinin bu konuda dikkatli olmaları gerekmektedir. “Ambarlarına giderek hayvanlarını her gece en az iki kez kontrol etmeliler” dedi.

pazaryeri-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu