Teknoloji

NVIDIA ACE ile Yakında Oyun Karakterleriyle Gerçekten Oyun İçinde Konuşmak Mümkün Olabilir

En sevdiği oyun karakteriyle iki kelimenin belini kırmaya kim hayır diyebilir ki? NVIDIA, geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Computex 2023 etkinliğinde ortaya koyduğu bir görüntü ile bu hayallerin yakında gerçekleşebileceğinin sinyallerini verdi.

Oyunla gerçek arasındaki çizginin giderek bulanıklaştığına tanık olduğumuz bir dönemde yaşıyoruz.

Unreal Engine 5 gibi teknolojinin sonunu zorlayan oyun motorları ile artık gerçeğinden neredeyse ayırt edilemeyecek manzaralar yaratmak mümkünken, oyun dünyasının devlerinden Ubisoft şimdi de teknoloji dünyasının devlerinden Ubisoft’a emanet edeceğini duyurdu. NPC’lerin bazı oyunlarında yapay zekaya diyalog yazımı.

NVIDIA kısa süre önce devrim niteliğinde bir teknolojiyi ilk kez tanıttı. NVIDIA’nın ACE adlı teknolojisini tanıtmak için oluşturduğu demoda gördüğümüz gibi, oyunlardaki karakterlerle bire bir etkileşim kurmak mümkün olacak.

NVIDIA ACE, konu metinler, seslendirmeler ve yüz ifadeleri oluşturmaya geldiğinde de yapay zekaya güvenir.

Gelişecek olan sohbete göre yanıt metnini oluşturan yapay zekanın ardından bu metin son derece gerçekçi yüz ifadeleri ve vurgularıyla karşımızda gerçek bir insan varmış gibi hissettiren bir sesle bize iletilecek. ve tonlama, ACE sayesinde. Düşmek üzere değil mi?

Dinozor oyuncuları, günümüzde pek bilinmese de metin tabanlı oyunları hatırlayacaklardır.

Sadece klavye yardımıyla yazarak anlaştığımız oyunlar o zamanlar bile insanları heyecanlandırıyordu. İlk örneklerini 70’li yıllarda görmeye başladığımız metin tabanlı oyunlar, 50 yıl gibi nispeten kısa bir sürede yerini karakterlere konuşarak antlaşmaya bırakıyor. Oyun dünyasının geldiği nokta için heyecanlanmamak elde değil.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu