Haber

Ömer Fethi Gürer: “‘Yok’ Demekle Sorunlar Yok Olmuyor. Onlarca Vatandaşımız Yardıma Muhtaç Durumda”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde’de esnaf ve vatandaş ziyaretlerinde edindiği izlenimlerle ilgili “‘Yok’ demekle meseleler yok olmuyor. Onlarca vatandaşımız yardıma muhtaç duruma gelmiş. Maddi dayanak istiyorlar. Çocukların okula aç gittiği bir periyoda mevcut iktidarın yanlış siyasetleri ile erdik. Görünen o ki meseleleri çözmek değil algı ile zıt yüz etmek eforu içindeler. Vatandaşın gündemi geçim kahrı. Mutfakta tencere kaynamıyor. Ailelerde tüm fertler iş bulup çalışmak için çabalıyor. Her kesim sorunlu” dedi.

CHP Niğde Milletvekili Gürer, Niğde’nin Bor ilçesinde esnafı ziyaret etti, vatandaşlarla bir araya geldi. Ziyaretlerinde edindiği izlenimine ilişkin yazılı açıklama yapan Gürer, şunları kaydetti:

“BİR AN EVVEL SEÇİMİ İSTEYEN ÇOK”

“Vatandaşta önemli bir karamsarlık var. Gelecek telaşlarının her ziyaretimde arttığına tanıklık ediyorum. Çok sayıda iş yerinde de kiralık yazılarına rastladım. Esnaf vadeli alım yapamadığını, satabildiği eseri rafta bulundurduğunu söz ediyor. Vatandaş alım gücü kalmayınca işler çok daralmış. Bir kasap, ‘Diğer ürünlerde fiyat artışına göre orantısal olarak en ucuz sayılacak gıda et ama vatandaş fiyata dahi bakmıyor. Hayvan besiciliği yapan yemden dolayı maliyet artınca aşırı bir kesim oluştu. Bu nedenle et fiyat artışı düşük kaldı. Ona rağmen vatandaş et almakta tereddüt ediyor. Ekmeği bulan şükrediyor’ diye piyasada oluşan durumu özetledi. Emekli 3 bin lira ile geçinmek zorunda, meskeni kira ise emekli boğazından kısıp yaşamaya çalışıyor. Bir an evvel seçimi isteyen çok. Vatandaşın gündemi geçim ve seçim. Açıktan reaksiyon vermeye korkan kesitler dahi sandık hele bir gelsin diyorlar. Sokağın lisanı anketleri yerle bir edecek ve iktidar beklediğinden de büyük bir kayıp sonuçla gidecek görülüyor.”

Gürer, araç satış galerisinde geçmiş yıllardaki canlılığın durduğunu ve satışlarda durağanlık oluştuğunu galeri sahiplerinden dinlediğini belirtti. Gürer ayrıca, banka kredilerinde de daralmanın sektörde işleri sıkıntıya soktuğunu ve vatandaşın önceliğinin geçim olduğunu da kaydetti.

Kahvehane sahiplerinin, kahvehanelerde eski müşteri canlılığın kalmadığını belirttiklerini aktaran Gürer, “Vatandaş içeceği çayın fiyatını hesaplar duruma düşürüldü” ifadelerini kullandı.

“İKTİDAR SÖZCÜLERİ ENFLASYONU NE KADAR DÜŞÜK GÖSTERMEYE ÇALIŞSALAR DA BİZ YAŞADIĞIMIZ GERÇEĞE BAKARIZ”

Fırın sahiplerinin, fırınların ürettiği ekmek sayısındaki düşüş ve üretilen ekmeklerin 100 gram olduğunu söylediklerini belirten Gürer, “Çok sayıda hemşehrimi de ziyaretlerinde dinledim. Temel besin eserlerinde artıştan sıkıntı yandılar. Peynirin dahi yanına varamaz olduk. Kuru ekmekle geçen günlere erdik. Televizyonlarda iktidar sözcüleri enflasyonu ne kadar düşük göstermeye çalışsalar da biz yaşadığımız gerçeğe bakarız” dedi.

“ÇOCUKLARIN OKULA AÇ GİTTİĞİ BİR PERİYODA MEVCUT İKTİDARIN YANLIŞ SİYASETLERİ İLE ERDİK”

Gürer son olarak şunları kaydetti:

“Alanda gördüğümüz durumu Bütçe ve Plan Komisyonu’nda ve bütçe, Meclis Genel Kurulu’na geldiğinde bakanlara anlatmaya devam edeceğiz. ‘Yok’ demekle problemler yok olmuyor. Onlarca vatandaşımız yardıma muhtaç duruma gelmiş. Maddi takviye istiyorlar. Çocukların okula aç gittiği bir periyoda mevcut iktidarın yanlış siyasetleri ile erdik. Görünen o ki sıkıntıları çözmek değil algı ile aksi yüz etmek uğraşı içindeler. Vatandaşın gündemi geçim düşüncesi. Mutfakta tencere kaynamıyor. Ailelerde tüm fertler iş bulup çalışmak için çabalıyor. Her kesim problemli. Esnaf sattığı eseri birebir fiyatla yerine koyamadığı üzere peşin aldığı eseri taksitle satarak ayakta durmaya çalışıyor. İşyerleri birçoklarında lambalar yanmıyor. Alaca karanlık ile iş yerleri faaliyette bulunmaya çalışıyor. Bir kesitin geliri artarken halkın geniş kesiti giderek fakirleşiyor.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu