Haber

Prof. Dr. İsen Pamukova’nın Fethi ve Karaca Ahmet’in Anısını Anlattı

Büyükşehir Belediyesi kültür takvimi kapsamında Pamukova’da “Karaca Ahmet Türbesi” başlıklı bir konuşma yapan Yazar Mustafa İsen, Karaca Ahmet’in bölgenin İslam’a girmesine büyük katkı sağladığını belirterek Osmanlı’nın anılarını hatırlattı. Sakarya’da kurduğu tekkeyle.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi“Kültür, Sanat ve Tarih Başkenti” sloganıyla yola çıkan Ekim Kültür Etkinlikleri kapsamında birbirinden güzel etkinliklere ev sahipliği yapıyor.

1000 yıllık anılar

Sakarya’nın kültürel, tarihi ve sanatsal dokusuna önemli katkılarda bulunan 26. Dönem AK Parti Milletvekili, yazar Prof. Kültür takviminde yer alan Dr. Mustafa İsen, Pamukova’da bulunan Pamukova Karaca Ahmet Sultan Türbesi önünde Osmanlı döneminde yaşamış bir evliya olan Karaca Ahmet hakkında röportaj gerçekleştirdi.

Osmanlı Devleti’nin Sakarya’da yürüttüğü girişimlerden bahseden Prof. Dr. İsen, Karaca Ahmet’in 1000 yıl önce Pamukova bölgesine gelerek buraya yerleştiğini ve burada tekke kurduğunu, bugünkü Sakarya’nın kucaklaşmasında önemli rol oynadığını belirtti. İslâm.

Keyifli bir röportaj

Karaca Ahmet’in de dönemin padişahı Orhan Gazi ile birlikte Pamukova’nın fethine katıldığını anlatan İsen, ilçedeki bugünkü Paşalar Köyü’nde çok değerli anıların ve izlerin bulunduğunu belirtti. 1313 öncesinde Bizans toprağı olan bölgede o dönemlere ait tarihi kalıntıların bulunduğunu hatırlatan İsen, tarihe önem vererek savunmanın önemine vurgu yaptı.

Keyifli programı yüzlerce tarih ve sanat dostu takip ederken, soru-cevap bölümüyle söyleşi daha da keyifli hale geldi. Prof. Dr. İsen, programın sonunda katılımcılarla fotoğraf çektirdi.

“Atalarımıza saygıyla…”

Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Kültürün, sanatın ve tarihin başkenti Sakarya’da tarihimize önem veriyoruz. Geçmişimizi gelecek nesillerimize aşılayarak ecdadımızın nasıl olduğunu anlatan söyleşiler ve programlar düzenliyoruz” denildi. Yaşadığımız toprakları kazandık. Atalarımızı saygı ve rahmetle anıyoruz. Mekanları cennet olsun.”

Kaynak: Haberler.com / Kültür ve Sanat

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu