Haber

STK’lar deprem bölgesinde yardım çalışmalarını sürdürüyor

Sivil toplum kuruluşları (STK), Kahramanmaraş’ta depremden etkilenen bölgede yaraların sarılması için insani yardım çalışmalarını sürdürüyor.

Yeni Bir Dünya Sanayici ve İşadamları Derneği başta Malatya ve Hatay olmak üzere deprem bölgelerinde faaliyetlerini sürdürüyor.

Saadet Partisi, Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Anadolu Gençlik Derneği ve MİLKO gruplarıyla yardım faaliyetlerini sürdüren dernek, Hatay’ın Antakya ilçesinde aşevi kurulumunu tamamladı.

Malatya’da afetzedeler için aşevi kuran dernek, 10 bin kişiye günde 3 öğün yemek dağıtıyor. Dernek barınma, ısınma ve beslenme ihtiyaçları için de aynı temelleri 300 kişilik istekli bir ekiple gerçekleştiriyor.

Bölgeye yardım tırları göndermeye devam eden dernek üyeleri ve gönüllüleri, depremden etkilenen çocukların rehabilite edilmesi için oyun alanları da oluşturdu.

Öte yandan, afetzedeler için çamaşırhane ve ütü olanakları sağlanmaktadır.

Türk İlahiyat Derneği’nden depremzedelere yardım eli

Türk İlahiyat Derneği, depremzedelerin temel ihtiyaçlarını karşılamak ve hayatlarını yeniden inşa etmelerine yardımcı olmak için ilk günden itibaren bağlı kuruluşları Charity Dome İnsani Yardım Derneği ile birlikte çalışıyor.

Dernek grupları, afetzedelere sağlık hizmetleri, barınma, beslenme ve psikososyal destek gibi çeşitli hizmetler sunmaktadır.

Toplanan yardımları İlahiyat ve İlimler Fakültelerinde düzenlediği ayni ve nakdi yardım kampanyalarıyla bölgeye ulaştıran dernek, Üsküdar’daki öğrenci yurdunu da depremzedelerin hizmetine sundu.

Öte yandan birçok depremzede aile barınma ihtiyaçlarını karşılamak için farklı illere yerleştirildi.

Dernek üyeleri evlerine yerleştirdikleri depremzedeleri ziyaret ederek çocuklara oyuncak, eğitim seti gibi sürpriz kutular hazırlayarak psikososyal pekiştirme sağlamaya devam ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu