Haber

Türk Üniversiteleri Yağlı Güreş Şampiyonası Edirne’de başladı

türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TUSF) tarafından bu yıl ilki düzenlenen Türkiye Üniversiteler Yağlı Güreş Şampiyonası, Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde Edirne’de başladı. Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. , Trakya Üniversitesi öğrencisi oldu.”

Güreşçiler, Trakya Üniversitesi Ayşekad Yerleşkesi’ndeki çim sahada davul, zurna ve cazgır eşliğinde güreşti. Türkiye’den 14 üniversitenin katıldığı ve tüm bedenlerde güreşlerin yer aldığı şampiyona, saat 17.00’de yapılacak güreş müsabakaları ile sona erecek.

“YAĞLI GÜREŞLERİN ŞEHRİMİZE FAYDALI OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM”

Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Elbette kendimizi kontrol etmemiz ve belki biraz daha geliştirmemiz gereken konulardan biri de Kırkpınar veya yağlı güreşlerin sadece Kırkpınar Haftası’nda hapsedilmesi ve o hafta boyunca anılmasıdır. Bu nedenle biz de hatırlanmıyoruz. sadece Kırkpınar Haftası’nda değil, yılın farklı zamanlarında da… Her gün misafirlerimize gösterebileceğimiz hem şovlarla hem de bu tür şampiyonalarla yağlı güreşleri şehrimizle çok daha yakından ilişkilendirmemizde fayda olacağını düşünüyorum. Herhalde ilimize gelen çeşitlerle yılın en iyisi.”

“PELAŞLARIMIZA LİSANS VE MASTER HAKKI VERİYORUZ”

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu şunları söyledi:

“Akıncıların torunları olarak biz de geleneklerimizi yaşatmayı ve yeni neslimize öğretmeyi çok seviyoruz. 2017 yılında Trakya Üniversitesi olarak kafa, kafa ve diğer müsabakalarda galip gelen pehlivanlarımıza lisans ve lisansüstü derece hakkı verdik. Kırkpınar Güreşlerinde dereceler.İlk öğrencilerimiz Balaban kardeşlerdi.Yüksek lisansa girdiler, mezun oldular.Şimdi pehlivanlarımız dahil 26 pehlivanımız Trakya Üniversitesi öğrencisi oldular.”

“5 BİNİ AŞKIN PELİHÇİYLE BURADA OLACAĞIZ”

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Günay, şunları söyledi:

“Gördüğümüz kadarıyla katılım oldukça yeterli. Deprem nedeniyle üniversitelerimizin hibrit eğitimde olması elbette bizim kabahatimiz. spor maçlarına katılımı oldukça azalttı. Yüzde 60 katılım var. Ancak söz veriyorum seneye inşallah 5 binden fazla güreşçi ile burada olacağız. Söz veriyorum.”

Kaynak: ANKA / Spor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu