Haber

Türkiye’nin İlk Astronot Alper Gezeravcı Uzay Yolculuğuyla Gündemde

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, uzay yolculuğuna “Gelecek göklerdedir” sözleriyle başladı ve dünya basınında yer aldı.

Önde gelen uluslararası haber ajansları haberi “Türkiye’nin ilk astronotu Florida’dan Uluslararası Uzay İstasyonu’na yola çıktı” sözleriyle duyururken, ABD merkezli haber televizyon kanalı CNN, “SpaceX, Avrupa’ya özel bir uzay göreviyle ilk Türk astronotunu gönderdi” ifadesini kullandı. “

NBC haber kanalı Gezeravcı şu açıklamayla duyurdu: “En son ticari uçuşla Türkiye, İsveç ve İtalya’dan astronotlar uzay istasyonuna gönderildi. Astronotların cumartesi günü Uluslararası Uzay İstasyonu’na ulaşması ve yörüngede iki hafta geçirmesi bekleniyor. istasyon.”

Korea Post medya kuruluşu, “Türkiye, Ulusal Uzay Programı kapsamındaki hedeflerine ulaşmaya devam edecek” derken Bloomberg, “Türkiye, ilk astronotu SpaceX kapsülüyle Uluslararası Uzay İstasyonu’na uçurdu ve bu bir dönüm noktasıydı” dedi. ülkenin yeni oluşturulan uzay programında.”

Asya merkezli uluslararası medya kuruluşu NDTV, “Türkiye’nin İlk Astronot’u Bugün Uluslararası Uzay İstasyonu’na Yolda” manşetini kullanırken, USA News, “SpaceX, Türkiye’nin ilk astronotunu bir İsveçli ve bir İtalyan ile birlikte Uluslararası Uzay İstasyonu’na gönderdi.”

Hindistan merkezli Times of India, “Türkiye’nin ilk astronotunun da aralarında bulunduğu mürettebat, uzay istasyonuna doğru uçmaya başladı” manşetini kullandı. Çin merkezli South China Morning Post, “Türkiye’nin ilk astronotunun da aralarında bulunduğu ekip, uzay istasyonu için yola çıktı.” Fransa merkezli La Monde gazetesi, “Türkiye’nin ilk astronotu, bir İsveçli ve bir İtalyan ile birlikte 18 Ocak Perşembe günü SpaceX Falcon roketiyle Uluslararası Uzay İstasyonu’na gönderildi.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu