Haber

‘Turuncu kod’ ile uyarılan Manavgat’ta korku yoktu

‘Turuncu kod’ ile uyarılan Manavgat’ta korku yoktu

Dün gece başlayan ve gün boyu devam eden sağanak yağışta hafif sel dışında herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

ANTALYA – Meteoroloji’nin ‘turuncu kod’ uyarısında bulunduğu Antalya’nın Manavgat ilçesinde dün gece başlayan ve gün boyu devam eden yağmur, hafif sel dışında herhangi bir olumsuzluk yaşamadı. Öte yandan ilçede öğle saatlerinde parçalı bulutlu güneşli hava hakim oldu.

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü’nün Serik, Manavgat ve İbradı ilçeleri için yaptığı turuncu kodlu uyarı, 14 Aralık’ta 3 ilçede birer günlük eğitime ara verilmesine neden oldu.

Dün gece saatlerinde başlayan ve aralıklarla şiddetini artıran şiddetli yağış, özellikle Manavgat’ın batı mahallelerinde etkili oldu ancak alınan tedbirler sayesinde bir korkutma yaşanmadı. Gün boyu devam eden yağışlar, bazı konut ve iş yerlerinin zemin katlarında su baskınlarına neden oldu.

Side Antik Kenti girişinde Sütunlu Cadde ve Tyke Tapınağı’nın bulunduğu alanda yapılan kazı çalışmaları nedeniyle şiddetli yağış çukurlu alanların sular altında kalmasına neden oldu. Yine yağmur nedeniyle Side’de az sayıda esnafın işyerini açtığı gözlenirken, sokaklarda 2-3 turist dışında kimsenin olmadığı görüldü.

Öğleden sonra kentte parçalı bulutlu ve güneşli bir hava hakim oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu