Haber

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, EYT’lilerin maaşlarını nisan ayında alacaklarını bildirdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Alım, yaş kuralının kaldırılmasıyla emekli olacakların maaşlarını nisan ayında alacağını açıkladı.

Bilgin, AK Parti Meclis Kümelenmesi Toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda kabul edilerek hayata geçirilen EYT düzenlemesinin hayırlı olmasını dileyen Alim, “Böyle sancılı bir dönemde ortaya çıkması üzücü bir sevinç. Ama hayırlı olsun. çalışanlarımıza ve bu süreçte emekli olacaklara duyurulur.” dedi.

Başvuruların yasanın Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından yapılacağını belirten Bilgin, “Endişeye gerek yok. Kimse hak kaybına uğramaz” dedi. söz konusu.

Bilgin, nisan ayında maaş alınıp alınamayacağı sorusuna, “Tabii. Resmi Gazete’de yayımlandıktan sonra ilk ayın başında başvurulara göre maaşlar ödeniyor.” cevabı verdi.

Başvuruların e-devlet üzerinden yapılabileceğini belirten Bilgin, herhangi bir sorunla karşılaşılması halinde şahsen başvuru yapılabileceğini de kaydetti.

Vedat Bilgin, düzenlemenin bütçeye getireceği ek yük açısından deprem nedeniyle bir aksama olup olmayacağının sorulması üzerine, “Hepsi planlı. O kadar büyük bir sorunumuz yok. ” terimini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu