Ekonomi

Lityum devinden 4,3 milyar dolarlık satın alma teklifi

Avustralyalı lityum madenciliği şirketi Liontown Resources Ltd., dünyanın en büyük pil metali üreticisi Albemarle Corp.’tan 6,6 milyar Avustralya Doları (4,3 milyar ABD Doları) değerindeki yeni bir satın alma teklifini kabul etmeye istekli olduğunu söyledi.

Liontown Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Albemarle’a nakit teklifini son kez yüzde 20 artırdıktan sonra inceleme aşamasına izin verdiğini duyurdu. Avustralyalı madencilik şirketinin hisseleri Sidney’de yüzde 8,8 artarak Mart ayından bu yana en büyük yükselişini kaydetti.

Olası bir anlaşmanın, metale olan talebin artmasıyla birlikte yeni kurulan şirketlerin veya önceden az bilinen şirketlerin hisse fiyatlarının 10 kattan fazla arttığı Avustralya lityum bölümündeki dramatik yükselişi artırması bekleniyor.

Lityum yarışı, madencilik ağır toplarını, pil imalatçılarını ve Rio Tinto’dan Tesla’ya kadar otomobil imalatçılarını, erken aşama veya üretim öncesi projeleri olan şirketlerle anlaşmalar yapmaya itiyor.

Perth merkezli Liontown, dünyanın en büyük lityum ihracatçısı olan Avustralya’da en umut verici erken aşama lityum projelerinden birine sahip. Şirketin Tesla ve Ford Motor gibi devlerle tedarik anlaşmaları bulunuyor.

Şu anda Avustralya’daki lityum madenlerinde hisse sahibi olan ve ülkede bir proses tesisi bulunan ABD merkezli Albemarle, Liontown’un tüm özsermayesini hisse başına 3 Avustralya Doları karşılığında satın almayı teklif etti. Şirket Mart ayında hisse başına 2,50 Avustralya Doları teklif etmişti.

Elektrikli araç akülerinin değerli bir bileşeni olan lityum fiyatları, geçen yılın sonundaki zirve noktasına göre yarı yarıya düştü. Bu, bazı madencilerin hisse değerlerinde düşüşe yol açtı ve daha saf güce geçişin değerli bir modülü olan taahhüt faaliyetlerinin artmasına yardımcı oldu.

Wilsons Advisory analistleri Sam Catalano ve James Karakatsanis, “Bir fikir birliği olasılığı önemli ölçüde arttı. Teklif, lityum bölümünü destekleyen temellerin sağlam kaldığını ve şube hissesi fiyatlarında son zamanlardaki zayıflığın bir dizi satın alma fırsatı sunduğunu gösteren değerli bir gösterge” dedi. uzlaşmaya ilişkin muhtıra. mutlaka görülmeli”.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu