Ekonomi

Erdoğan imzaladı! Fatih Karahan yeni Merkez Bankası Başkanı oldu

Son dakika Merkez Bankası haberi:Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’ne göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanlığı’na, görevinden affını isteyen Hafize Gaye Erkan’ın yerine, Başkan Yardımcısı Fatih Karahan atandı.

NE OLDU?

Eski Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, “İlk günden bu yana onurla yerine getirdiğim görevimden dolayı Sayın Cumhurbaşkanımızdan af talep ettim.” Görevinden af ​​diledi.

MERKEZ BANKASI BAŞKANI FATİH KARAHAN KİMDİR?

1982 yılında Eskişehir’de doğan Fatih Karahan, 2006 yılında Boğaziçi Üniversitesi Matematik ve Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. 2012 yılında Pensilvanya Üniversitesi’nde Ekonomi alanında yüksek lisans ve doktorasını tamamladı. Kariyerine Federal’de ekonomist olarak başlayan Karahan, 2012 yılında New York Merkez Bankası’nda İşgücü ve İşgücü Piyasası Çalışmaları Lideri ve 2022 yılına kadar söz konusu kurumda para politikası danışmanı olarak görev yaptı. Aynı zamanda Columbia Üniversitesi ve New York Üniversitesi’nde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak da görev yapan Karahan, 2012 yılında göreve başladı. 2022 yılında Amazon’da kıdemli ekonomist olarak atandı. Karahan, Kasım 2022’de Amazon’da Baş Ekonomist olarak atandı. Karahan, 28 Temmuz 2023’te Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı görevine atandı.

bucakajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu