Ekonomi

Ev hanımlarına prim desteği geliyor

ev hanımları için Prim desteği sağlanması için çalışma başlatıldı. Açıklamayı Kanal 7 yayınına konuk olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat yaptı. Işıkhanyapılmış.

Ev kadınlarının sigortalılığı ve emekliliğine ilişkin düzenleme hazırlıklarına ilişkin soruya Işıkhan, şunları söyledi:

“Ev kadınlarına üçte bir oranında prim desteği sağlanması yönünde çalışmalarımızı başlattık. İsteğe bağlı sigorta kapsamında zorunlu primin üçte birinin devlet tarafından ödeneceği bir sistem kuruyoruz. Şunu vurgulamak isterim ki, Bunda kesinlikle bir sapma olmayacak. Amacımız bunu orta vadede hayata geçirmek olacak.”

Işıkhan, Bağkur üyelerinin prim gün sayısının 9 bin günden 7 bin 200 güne indirilmesiyle ilgili soruya şu şekilde yanıt verdi:

“Sosyal güvenlik sistemimizin sürdürülebilirliğini sağlamak zorundayız. Bunu prim gelirleriyle sağlıyoruz. Onun için vatandaşlarımızı mümkün olduğu kadar uzun süre istihdamda ve çalışma hayatında tutmaya çalışıyoruz. Emeklilik aslında bir sonuçtur. Hepimiz çalışıyoruz, çalışıyoruz. Bir noktada bunu mutlaka hak ediyoruz. Burada Bağkurluların beklentilerine elbette saygıyla saygı duyuyoruz” diye konuştu. Bu konuyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Gün sayısının 9 bin günden 7 bin 200’e düşürülmesi meselesi seçim öncesinde verilen bir sözdü. Bunu da yerine getireceğiz.”

‘2 lira teknik bir şey’

Asgari fiyatın net 17 bin 2 lira olarak belirlendiğini hatırlatan ve kamuoyunda 2 lira civarındaki spekülasyonlara değinen Işıkhan, fiyatları baz fiyatın üzerinde olan tüm çalışanların taban fiyata kadar hem damga hem de gelir vergisinden muaf olduğunu belirtti. seviye.

Işıkhan, taban fiyatın Asgari Fiyat Tespit Komisyonu tarafından belirlendiğine dikkat çekerek şu bilgileri verdi:

“Asgari fiyat belirlenirken günlük ve brüt olarak belirleniyor. Net olarak konuşuyoruz ama brüt olarak belirleniyor. Saatlik ve aylık tutarlar da buna göre hesaplanıyor. Tamamen teknik bir şey. Asgari Fiyat Tespit Komisyonu tarafından yapılan düzenlemeye göre artık 2024 yılı brüt “Taban fiyatının aylık tutarı brüt 20 bin 2 lira 50 kuruş olarak belirlendi. Saatlik fiyatı ise 88 lira 90 kuruş olarak belirlendi. Yapılan kesintilerin ardından net asgari fiyat 17 bin 2 lira 12 kuruş olarak belirlendi. Bu rakamı da belirttik.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu