Yaşam

Görüntü Yönetmeni Rodrigo Prieto’nun Gözlerinizi Alamadığınız Muhteşem Başyapıtları

Görüntü yönetmeni Rodrigo Prieto, 2023 yılında seyirciyle buluşan ve büyük beğeni toplayan ‘Barbie’ ve ‘Çiçek Ayın Katilleri’ filmleriyle adından söz ettirmeyi başardı. Prieto’nun bu başyapıtlar dahil listedeki tüm filmlerini izlemenizi tavsiye ederiz. İzlemenin tadını çıkarın! ?

Kaynak: Sinemalarla ilgili bilgiler IMDb ve TMDB sitelerinden alınmıştır.

20. İskender, 2004

IMDb: 5.6

Özet : Tarihin en büyük komutanlarından biri olan Büyük İskender, çok kısa sürede Pers İmparatorluğu’nu yok edecek ve Makedon krallığını geniş sınırlara genişletecektir. Bunu yaparken sevgilisi ve veziri Hephaestin ona yardım edecektir. Filmde İskender’in aşkı, hırsı ve savaşları anlatılıyor.

Oyuncular: Colin Farrell, Anthony Hopkins, Rosario Dawson

Müdür: Oliver Stone

19. Wall Street: Para Asla Uyumaz, 2010

IMDb: 6.2

Özet : Dünya küresel bir ekonomik krizle sarsılıyor. Genç bir Wall Street yatırımcısı, iki aşamalı bir görev için berbat durumdaki eski bir Wall Street uzmanını görevlendirir. Yaklaşıyor gibi görünen finansal çöküş öncesinde finans çevrelerini bilgilendirmek ve bu genç yatırımcının akıl hocasının ölümünden kimin sorumlu olduğunu bulmak.

Oyuncular: Shia LaBeouf, Michael Douglas, Carey Mulligan

Müdür: Oliver Stone

18. Ev Sahibi, 2014

IMDb: 6.6

Özet : Yıl 1885. Nebraska’dan sürgün edilen 3 hanıma Iowa şehrine eşlik edecek isimlerden biri de yine Nebraskalı Mary Bee Cuddy’dir. Sert bir mizaca sahip olan Mary Bee’ye, hayatını kurtardığı George Biggs eşlik edecek. İkili, bu güçlü yolda güçlerini birleştirerek hareket ediyor.

Oyuncular: Tommy Lee Jones, Hilary Swank, Grace Gummer

Müdür: Tommy Lee Jones

17. Barbie, 2023

IMDb: 6.9

Özet : Barbie, yaşadığı dünyanın şartlarına uymayan bir hanımefendidir. Yaşadığı dünyanın ‘mükemmel kadın’ imajından uzak olduğunu fark eden Barbie, yaşadığı fantezi dünyasından dışlanır ve kadın haline gelir. kimsenin iletişim kurmak istemediği biri. Uyum bulabileceği bir dünya bulmayı umarak, içinde yaşadığımız gerçek dünyaya doğru bir yolculuğa çıkar. Bu yeni dünyada onu kendi evinde yabancı kılan farklılıklar, onu özel kılan avantajlara dönüşüyor.

Oyuncular: Margot Robbie, Ryan Gosling, Issa Rae

Müdür: Greta Gerwig

16. Filler İçin Su, 2011

IMDb: 6.9

Özet : 23 yaşındaki veteriner öğrencisi Jacob Jankowski, anne ve babasının bir araba kazasında öldüğü haberini alınca Cornell Üniversitesi’ndeki eğitimini bir kenara bırakır ve bir sirk trenine katılır. Burada sirk yıldızı Marlena Rosenbluth ile tanışır ve ona aşık olur. Burada güzellikle buluşan ikili, sirkin asi ama özel fili Rosie’ye duydukları aşkta birleşir. Her türlü zorluğa rağmen aşklarını yaşamaya çalışırlar ve Marlena’nın karizmatik ama bir o kadar da tehlikeli kocası August.

Oyuncular: Robert Pattinson, Reese Witherspoon, Christoph Waltz

Müdür: Francis Lawrence

15. Bir Hayvanat Bahçesi Satın Aldık, 2011

IMDb: 7.0

Özet Eşini kaybettikten sonra iki çocuğunu tek başına büyütmeye çalışan Benjamin, her zaman birlikte yaşadıkları şehirden uzakta, doğayla daha baş başa kalabilecekleri yeni bir eve taşınıp yeni bir başlangıç ​​yapmak ister. Ancak taşınmayı seçtikleri ev aslında bir hayvanat bahçesi! İlk başta çok şaşırsalar da bu eve taşınmaya ve terk edilmiş hayvanat bahçesini canlandırmaya karar verirler. Bu hem maddi hem manevi olarak güçlü ama bir o kadar da tutku dolu bir macera olacak.

Oyuncular: Matt Damon, Scarlett Johansson, Thomas Haden Kilisesi

Müdür: Cameron Crowe

14. Yolcular, 2016

IMDb: 7.0

Özet : Starship Avalon adlı uzay gemisi, 5000’den fazla insanı Homestead II adlı çok uzak bir koloniye götürmek üzere 120 yıllık bir yolculuğa çıkıyor. Yola çıkan kişiler, bu yolculuğun sonunda hayatlarına sağlıklı bir şekilde devam edebilmeleri için özel olarak tasarlanmış ‘uyku kapsülleri’ içinde uyutulur. Ancak teknik bir sorun nedeniyle biri makine mühendisi Jim Preston’la, diğeri yazar Aurora Lane’le olmak üzere iki kapsül erken açılır. Gemide yalnız kalan ikilinin önünde hâlâ 90 yıllık bir yolculuk vardır.

Oyuncular: Jennifer Lawrence, Chris Pratt, Michael Sheen

Müdür: Morten Tyldum

13. Mevcut Durum, 2009

IMDb: 7.1

Özet : Amerikan Kongresi’nin güzel, havalı ve temkinli bir üyesi olan Stephen Collins, bağlı olduğu siyasi partinin geleceğini temsil ediyor. Savunma harcamalarını denetleyen komite başkanlığı gibi bir misyonu var. Yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimleri için partisinde tüm gözler onun üzerinde. Araştırma görevlisi ve metresinin vahşice öldürülmesinin ardından o güne kadar derinlerde saklı olan sırlar birer birer ortaya çıkmaya başlar.

Oyuncular: Russell Crowe, Rachel McAdams, Ben Affleck

Müdür: Kevin Macdonald

12. Kırık Kucaklaşmalar, 2009

IMDb: 7.2

Özet : Mateo 14 yıl önce geçirdiği korkunç trafik kazasında sadece görme yetisini değil, hayatının kadınını da kaybetmiştir. Kazadan sonra gerçek kimliğini inkar eder ve Harry Caine takma adını kullanır. Hayatta kalabilmek için Mateo Blanco’nun kız arkadaşı Lena ile birlikte kazada öldüğü fikrini kabul eder. Senaryoları sayesinde yaşayan Harry Caine’e, eski sadık yapımcısının oğlu ve yazdıklarını kağıda döken Diego yardım ediyor. Yaşamaya ve yazmaya karar verdiğinden beri Harry, acıyla alay eden, bilinçli olarak geçmişini unutan, hayattan zevk almak için başka duyular geliştiren büyüleyici bir adamdır. Bir gece Diego bir kaza geçirir ve Harry o gece onunla kalır ve onunla ilgilenir. Diego ona Mateo Blanco’ya birkaç soru sormak istediğini söyler, Harry şaşırdıktan sonra kabul eder ve uykuya dalmakta olan oğluna hikaye anlatan bir baba gibi 14 yıl önce olanları anlatmaya başlar.

Oyuncular: Penélope Cruz, Lluís Homar, Blanca Portillo

Müdür: Pedro Almodovar

11. Sessizlik, 2016

IMDb: 7.2

Özet : On yedinci yüzyılın iki Portekizli Cizvit rahibi Sebastião Rodrigues ve Francisco Garrpe, onlara yıllarca akıl hocalığı yapan Cristóvão Ferreira’nın Japonya’da dininden vazgeçtiği haberini aldı. Buna inanmakta güçlük çeken iki genç rahip, bir yandan misyonerlik görevlerini sürdürürken, bir yandan da durumu kendi gözleriyle görüp incelemek üzere Japonya’ya giderler. Burada inançlarını gizli sürdüren örtülü Hıristiyanlarla birlikte büyük baskı ve zorluklara maruz kalacaklardır.

Oyuncular: Andrew Garfield, Adam Driver, Liam Neeson

Müdür: Martin Scorsese

10. Biutiful, 2010

IMDb: 7.4

Özet : Bu filmde Barselona’nın tehlikeli yeraltı dünyasında baba olmayı, aşkı, maneviyatı, suçu, pişmanlığı ve ölümlülüğü dengelemeye çalışan Uxbal’in hikayesini izleyeceksiniz. Parasını kazanmak için hiçbir kural tanımıyor ve çocukları için yaptığı fedakarlıklarda sınır tanımıyor. Tıpkı hayat gibi bu hikaye de başladığı yerde biter.

Oyuncular: Javier Bardem, Maricel Álvarez, Hanaa Bouchaib

Müdür: Alejandro G. Iñárritu

9. Babil, 2006

IMDb: 7.5

Özet : Alejandro González Inarritu’nun Babel adlı eserinde, Fas’ta turistik bir geziye çıkan Amerikalı evli bir çiftin başına gelen trajik olay, dünyanın farklı ülkelerindeki dört ailenin hayatında bir olaylar zincirini harekete geçirir. Koşullarla birbirine bağlanan ancak kıtalar, kültür ve dillerle ayrılan karakterlerin her biri, yalnızca aile kavramının gerçek huzuru ve teselliyi sağlayabileceğini keşfeder.

Oyuncular: Brad Pitt, Cate Blanchett, Gael Garcia Bernal

Müdür: Alejandro G. Iñárritu

8. Şehvet, Dikkat, 2007

IMDb: 7.5

Özet Asya sinemasının baş tacı olarak kabul edilen Tony Leung, karısının genç ve güzel arkadaşına aşık olan güçlü bir devlet adamıdır. Aralarındaki bağ tutkulu bir aşk ruletine dönüşür. Aşklarını kanıtlamanın tek yolu cinayet olacaktır.

Oyuncular: Tony Leung Chiu-wai, Tang Wei, Joan Chen

Müdür: Ang Lee

7. 25. Saat, 2002

IMDb: 7.6

Özet : Monty Brogan uyuşturucu dünyasının hükümdarı oldu ama uzun süre yakalanmadan çekirge gibi yaşamayı başarsa da sonunda yakalandı. 7 yıllık hapishane macerasının başlamasına tam 24 saat kaldı. Özgürlüğünün son gününü yakın arkadaşları ve kız arkadaşıyla geçirmeye karar verir. Saatler ilerledikçe beklenmedik olaylar Brogan için kozalarını örmeye başlar.

Oyuncular: Edward Norton, Barry Pepper, Philip Seymour Hoffman

Müdür: Spike Lee

6. 21 Gram, 2003

IMDb: 7.6

Özet Üniversite profesörü Paul Rivers, yakalandığı ölümcül hastalık nedeniyle evliliğinde sıkıntılı günler geçirmekte ve tek umudu kalp nakline bağlı olarak beklemektedir. Kötü günleri geride bırakıp eşi ve iki çocuğuyla keyifli bir hayata başlayan Cristina isimli kadın, belki de hayatının en keyifli günlerini yaşıyor. Öte yandan iki çocuğu ve eşiyle zorluklar içinde yaşayan Jack Jordan, çok zor koşullar altında yaşamasına rağmen güçlü dini inancı sayesinde hayatta kalmayı başaran biridir. Birbirinden tamamen bağımsız olan bu üç kişinin hayatları beklenmedik bir kaza sonucu kesişecektir.

Oyuncular: Sean Penn, Benicio Del Toro, Naomi Watts

Müdür: Alejandro G. Iñárritu

5. Brokeback Dağı, 2005

IMDb: 7.7

Özet Çiftliklerde çalışarak geçimini sağlayan Ennis Del Mar ve rodeo oyuncusu Jack Twist, Brokeback Dağı’nda bir koyun sürüsüne çobanlık yapmak üzere işe alınır. Dağda birlikte geçirdikleri süre boyunca ikisi de ilk başta duygularını inkar etseler de birbirlerine direnemezler ve aralarında inişli çıkışlı tutkulu bir ilişki başlar. İş bitince ayrılırlar. İkisi de evleniyor ve çocukları oluyor. Tam 4 yıl sonra yolları Jack’in Ennis’e gönderdiği bir kartla tekrar kesişir.

Oyuncular: Jake Gyllenhaal, Heath Ledger, Michelle Williams

Müdür:  Ang  Lee

4.Argo, 2012

IMDb: 7.7

Özet : Gerçek olaylara dayanan ‘Argo’, İran’daki rehine krizinin perde arkası ortaya çıkan ve kamuoyunun yıllar sonra öğrendiği, altı Amerikalıyı kurtarmaya yönelik gizli bir operasyonun hikayesini anlatıyor. İran devriminin kontrol edilemez bir noktaya ulaştığı 4 Kasım 1979’da militanlar Tahran’daki ABD büyükelçiliğine saldırarak içerideki 52 Amerikalıyı rehin aldı. Ancak tüm bu kaosun ortasında altı Amerikalı kaçmayı ve Kanada büyükelçisinin evine sığınmayı başarır. Bulunmalarının ve büyük olasılıkla öldürülmelerinin çok yakın olduğunun bilincinde olan Tony Mendez adlı CIA ‘sızma’ uzmanı, altı Amerikalının ülkeyi canlı terk etmesini sağlamak için riskli bir plan yapar. Böyle inanılmaz bir plan ancak sinemalarda olur.

Oyuncular: Ben Affleck, Bryan Cranston, John Goodman

Müdür: Ben Affleck

3. Çiçek Ayının Katilleri, 2023

IMDb: 7.7

Özet : 1920’lerde Oklahoma’daki Kızılderili müzik grubu Osage’ın üyeleri, topraklarının altında petrol bulunduğunu keşfederler. Artık zenginleşen üyeler, şoförlü araç kullanmaya, köşkler inşa etmeye, çocuklarını Avrupa’ya okumaya göndermeye başlıyor. Ancak bu zenginlik birçok cinayeti de beraberinde getirir.

Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Robert De Niro, Lily Gladstone

Müdür: Martin Scorsese

2. İrlandalı, 2019

IMDb: 7.8

Özet : II. İkinci Dünya Savaşı’nda görev yapmış eski bir asker olan Frank Sheeran, yıllarca Bufalino suç örgütünde çalıştı. Birçok ünlü ismin yanında dolandırıcılık ve tetikçilik yapan ve ‘İrlandalı’ lakabıyla tanınan Sheeran, aynı zamanda bir işçi sendikası memuru. Frank Sheeran’ın hayatından kesitlerin yer aldığı filmde, Amerikan tarihinin en gizemli suç olaylarından biri olan işçi lideri Jimmy Hoffa’nın ortadan kaybolmasına da değiniliyor.

Oyuncular: Robert De Niro, Al Pacino, Joe Pesci

Müdür: Martin Scorsese

1. Wall Street’in Kurt’u, 2013

IMDb:8.2

Özet: Agresif ve etkili satış taktikleri kullanan Jordan Belfort, kendi komisyonculuk şirketi Stratton Oakmont’u kurar ve büyük bir başarıya imza atar. Ancak işinde kullandığı etik olmayan ve yasa dışı yöntemler, sürekli partiler ve uyuşturucu kullanımıyla birleşince Belfort’un hayatı giderek kontrolden çıkar.

Oyuncular:Leonardo DiCaprio, Jonah Hill, Margot Robbie

Müdür:Martin Scorsese

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu