Haber

İKKB’den hasta bakım kursu

İZMİR (İGFA) – İzmir Kadın Örgütleri Derneği (İKKB) ile Konak Belediyesi arasında imzalanan protokol kapsamında ilçe merkezlerinde kurs alan kadınlara talepleri doğrultusunda mesleki eğitim veriliyor.

Kadınların talepleri doğrultusunda kurs alanlarını daha pahalı hale getiren İKKB yetkilileri, Aziziye Mahallesi Mahalle Merkezi’nde orta öğretim mesleki yeterlilik belgesi ile “Hasta ve Yaşlı Hizmetleri Öz Bakım Destek Elemanı Eğitimleri” kursuna başladı.

Konak Halk Eğitim Merkezi, İzmir Kadın Örgütleri Derneği, İzmir Çeşme Metropolis Aslanları ve Kadın Haklarını Savunma Derneği iş birliğinde açılan kurs, yurt içinde ve yurt dışında kadınlara istihdam sağlayacak. İzmir Kadın Örgütleri Sendikası Lideri Gülsen Çetiner Özkan, kadınların hasta ve yaşlı bakım elemanı kurslarına yoğun ilgi gösterdiğini belirterek, “Her geçen gün önemi artan yaşlı ve hasta bakıcı belgesi, bireylerin bulması da son derece kolaylaşıyor. bir iş. Hasta ve yaşlı bakıcısı arayan bireyler, bu belgelere sahip olan adaylara daha fazla güven duymaktadır. Ayrıca alacakları ortaöğretim mesleki yeterlilik belgesi ile yabancı dile sahip olmaları halinde yurt dışında mesleklerini icra edebileceklerdir.”

18-45 yaş arası yaklaşık 20 kadının eğitim alacağını kaydeden Özkan, “Kurslar 360 saat sürecek. Eğitimlerde sağlıkla ilgili dersler uygulamalı olarak verilmektedir. Kursiyerlere ilk yardım gibi hasta ve yaşlı bakımında müdahale gerektiren durumlarda yapılması gerekenler ayrıntılı olarak anlatılıyor.”

ARZ YOK, MESLEKİ EĞİTİM VAR

Mesleki eğitimlerin yanı sıra Kadın Haklarını Savunma Derneği üyeleri tarafından kadınlara hukuk okuryazarlığı eğitimleri verileceğini belirten Özkan, “Kadınları topluma daha güçlü bireyler olarak kazandırmak için ortak çalışmalarımız bileşenlerimizle devam edecek. Bu tür kurslarla arka sokaklardaki insanlara meslek kazandırarak yoksullukla mücadele etmeyi amaçlıyoruz. Konak Belediyesi Başkan Yardımcısı Zerrin Polat, Uluslararası Lions Kulüpleri Birliği 118-R Yönetim Çevre Federasyonu Genel Müdürü Teğmen Yakup Özdanon, İKKB Eğitim Koordinatörü Dilek İhtimam, Kadın Haklarını Koruma Derneği Lideri Av. Törene Hülya Gültekin, İKKB İcra Kurulu Üyesi Lüftiye Ceviz ve İzmir Atakent Lions Kulübü Lideri Hülya Özarmut katıldı.

haberakcakale.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu