Haber

KAYMEK’ten Aşık Veysel yarışması

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin mesleki eğitim ve kurslarda öncü kurumu Kayseri Mesleki Eğitim ve Kültür A.Ş. (KAYMEK), gençleri ön planda tutarak düzenlediği özel yarışmalara bir yenisini daha ekliyor.

Türkiye’nin önerisi ve Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Kuzey Makedonya, Macaristan, Özbekistan ve Ukrayna’nın desteğiyle Âşık Veysel’in ölümünün 50. Yıldönümü olan 2023, UNESCO tarafından “Âşık Veysel Yılı” ilan edildi. KAYMEK, gençler için çok değerli bir değer olan Âşık Veysel Şatıroğlu’nu tanıtmak, sevdirmek, gönülden türkülerini yaymak ve topluma aktarmak amacıyla “Gençler Seni Hatırlıyor” sloganıyla Âşık Veysel Türkü Yarışması düzenleyecek. gelecek nesiller.

Yarışmaya Kayseri ili sınırları içinde öğrenim gören veya Kayseri ili uçlarında ikamet eden 15-25 yaş arası gençler katılabilecektir. Yarışmaya katılacak gençler, Âşık Veysel Şatıroğlu’nun eserini herhangi bir fon müziği ve ritim olmadan seslendirecek ve profesyonel cihazlar kullanmadan, adını, soyadını, semtini, semtini ve mahallesini söyleyerek MP4/MOV formatında görüntü olarak kaydedecektir. kendilerini tanıtmak için icra edilecek parçanın adı.

Katılım koşullarını sağlayanlar www.kaymekyarisma.com adresindeki başvuru formunu doldurup kendilerine gelen kayıtları sisteme yükleyerek başvurularını yapmış olacaklardır.

YİNE MÜKEMMEL ÖDÜLLER

KAYMEK’in bu değerli ve anlamlı yarışmasında birincilere 4 bin TL, ikinciye 3 bin TL ve üçüncüye 2 bin TL ödül verilecek. İlk 3’e giren ve 10 mansiyon için Âşık Veysel Müzesi gezisi düzenlenecektir.

Başvuruları 26 Şubat 2023 Pazar günü sona erecek olan yarışmaya katılım koşullarına ulaşmak ve başvuru yapmak için www.kaymekyarisma.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

haber-hamur.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu