Haber

Pakistan Seçim Komisyonu Başkanı: Seçim sonuçları en kısa sürede açıklanacak

Pakistan’da seçimlerde oy sayımı saat 17.00’de bitmesine rağmen saatler geçmesine rağmen sonuçlar hala açıklanmadı. Pakistan Halk Partisi lideri Bilawal Butto Zardari, “Sonuçlar son derece yavaş geliyor” dedi. İfadesini kullandı. Tutuklu eski Başbakan İmran Han’ın partisi Pakistan Adalet Hareketi’nin (PTI) üst düzey siyasetçilerinden Syed Zulfiqar Bukhari de oy sayımının durdurulduğunu ve birçok yerde sonuçların değiştirildiğini iddia etti. Pakistan Seçim Komitesi Lideri Sikandar Sultan Raja, seçim sonuçlarının derlendiğini ve “en kısa sürede” açıklanacağını belirtti.

SEÇİM KURULU BAŞKANI: SEÇİM SONUÇLARI ‘EN KISA SÜREDE’ AÇIKLANACAK

Raja, siyasi partilerin “seçim sonuçlarının yavaş geldiği” yönündeki açıklamalarının ardından sosyal medyada heyecan verici bir mesaj paylaştı. Seçim sonuçlarının derlendiğini vurgulayan Raja, sonuçların “en kısa sürede” açıklanacağını belirtti.

BİRÇOK YERDE OY SAYIMLARININ DURDURULDUĞU VE SONUÇLARIN DEĞİŞTİRİLDİĞİ İDDİASI

Pakistan Halk Partisi lideri Bilawal Butto Zardari, X ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Sonuçlar son derece yavaş geliyor.” Bu kelimeyi kullandı.

Tutuklu eski Başbakan İmran Han’ın partisi Pakistan Adalet Hareketi’nin (PTI) üst düzey siyasetçilerinden Syed Zulfiqar Bukhari de oy sayımının durdurulduğunu ve birçok yerde sonuçların değiştirildiğini iddia etti.

Imran Khan

NAVAZ ŞERİF İLE TUTUKLU ESKİ BAŞBAKAN İMRAN KHAN’IN PARTİLERİ ARASINDA REKABET VAR

Ulusal Meclis ve il genel meclisi seçimlerinin yapıldığı Pakistan’da oy sayımı devam ederken sonuçlar da merakla bekleniyor.

Eski Başbakan Navaz Şerif liderliğindeki Pakistan Müslüman Birliği-Navaz (PML-N) ile tutuklu eski Başbakan İmran Han’ın partisi olan Pakistan Adalet Hareketi’nin desteklediği bağımsız milletvekilleri arasındaki rekabet dikkat çekiyor.

Ulusal basının paylaştığı resmi olmayan sonuçlara göre ülke genelinde seçimlere PTI’nın bağımsız milletvekilleri liderlik ediyor.

Navaz Şerif

Eski Başbakan Khan’ın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, seçimlere PTI’nin bağımsız milletvekillerinin liderlik ettiği açıklaması paylaşıldı.

PML-N henüz seçim sonuçlarına ilişkin bir açıklama yapmadı.

OY SAYIMI SAAT 17.00’DE SONA ERDİ

Pakistan’da 5 yıl boyunca yasama organı olarak görev yapacak Pakistan Ulusal Meclisi (NA) ve il meclislerinin seçimi için yerel saatle 08.00’de başlayan oy verme süreci, saat 17.00’de sona erdi.

SEÇİM GÜNÜ ÜLKE ÇAPINDA TERÖR SALDIRISI: 12 ÖLÜ, 39 YARALI

Pakistan’da ulusal ve eyalet meclisleri seçimleri kanlıydı. Seçim günü ülke genelinde gerçekleştirilen 51 terör saldırısında 10 güvenlik görevlisi ve 2 sivil olmak üzere 12 kişi hayatını kaybetti. Pakistan ordusu yaptığı açıklamada 5 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirtirken, 39 güvenlik personelinin de yaralandığı belirtildi.

OYLAMA SÜRECİNDE ÜLKE GENELİNDE TELEFON VE İNTERNET HİZMETLERİ KESİLMİŞTİR

İçişleri Bakanlığının sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, devam eden genel seçimler sırasında “kanun ve düzenin sağlanması” amacıyla ülke genelinde cep telefonu ve taşınabilir internet hizmetlerinin süresiz olarak durdurulduğu doğrulandı.

Açıklamada, son saldırılarda masum insanların hayatını kaybettiği, kamu düzeninin korunması ve olası tehditlerle mücadele açısından güvenlik tedbirlerinin önemli olduğu kaydedildi.

Sosyal medyada binlerce kullanıcı cep telefonu ve internet hizmetlerinin durdurulmasına tepki gösterdi.

SON GENEL SEÇİMLER 2018 YILINDA YAPILDI

Pakistan’da son genel seçimler 25 Temmuz 2018’de yapılmış ve İmran Han hükümeti göreve başlamıştı.

Pakistan Ulusal Meclisi’nde 10 Nisan 2022’de yapılan inanç oylamasında İmran Han hükümeti 174 “hayır” oyu ile düştü.

Üç dönem başbakanlık yapan Navaz Şerif’in kardeşi Şahbaz Şerif, 11 Nisan 2022’de Meclis’te yapılan seçimde 174 oy alarak çoğunluğun desteğiyle Başbakan seçildi ve Ağustos 2023’e kadar ülkeyi yönetti. .

Ülkeyi genel seçimlere kadar yönetecek geçici hükümetin Başbakanı Anvarul Hak Kakar, 14 Ağustos 2023’te yemin etti.

mutki-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu