Haber

Putin, Leningrad Ablukasının kırılmasının 80. yıl dönümünde anıt mezarlığı ziyaret etti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin St. Petersburg’daki Piskaryevskoye Anıt Mezarlığı’nı ziyaret etti. Devlet Başkanı, tam 80 yıl önce sona eren ablukanın kurbanları olan Leningrad sakinlerinin ve savunucularının anısını onurlandıracak Anavatan Anıtıiçin çelenk bıraktı.

Putin’in Anıta çelenk bıraktıktan sonra ulusal bayrağın renklerinde kurdeleler serpti ve Leningrad Ablukası kurbanları için duyduğu acının bir göstergesi olarak başını eğdi. O zamanın orkestrası Valeriy Halilov‘Adajio’ ve ‘Ladoga’ şarkılarını seslendirdi.

Rus lider, 1942 kışında kuşatma altındaki şehirde hayatını kaybeden kardeşi Ebedi Ateş’ten 300 metrelik cadde boyunca uzanan anıta doğru yürüyor. galipAyrıca gömüldüğü toplu mezarlardan birine çiçek bıraktı.

Vladimir Putin – Leningrad Ablukasının Yıldönümü
© Sputnik / Вячеслав Прокофьев

Piskaryevskoye Anıt Mezarlığı

Piskaryevskoye Anıt Mezarlığı, Yaklaşık 500 bin sakine ve Leningrad Ablusa’nın savunucularına ev sahipliği yapıyor. İkinci Dünya Savaşı’nın en büyük toplu mezarı olarak kabul ediliyor. Abluka sırasında Pickaryevka, Leningrad’ın kuzeyinde bir bölgeydi. Ablukanın ilk ve en şiddetli kışında burada çok sayıda toplu cenaze töreni gerçekleşti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu