Haber

Yüksekova’da 20 noktada kuşevleri bırakıldı

Yüksekova’da 20 noktada kuşevleri bırakıldı

HAKKARI – Hakkari’nin Yüksekova Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’ne bağlı usta öğreticiler ve kursiyerler tarafından 20 noktaya 20 kuş evi bırakıldı.

Kış mevsiminde kuşların üşümemesi ve üşümemesi için Yüksekova Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde görev yapan usta öğreticiler ve kursiyerler tarafından kuş evleri yapıldı. Üretilen kuş evleri 20 okulun bahçesindeki ağaçlara tek tek yerleştirildi. Yüksekova Belediyesi İtfaiye ekiplerinin de destekleri ile ağaçlara yuva yaptıklarına değinen Yüksekova Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kenan Canan, “Çocuk Bakım Elemanımız Usta Eğitmenimiz Müminat Karagöz ve kursiyerleri tarafından çocuklar için çalışma yapıldı. Kışın yemek aklına gelen ve üşüyen kuşlar “Başlattığımız farkındalık çalışması çerçevesinde 20 kuş evini doğayla buluşturduk. Yaptığımız kuş yuvalarını okul bahçelerindeki ağaçlara astık. Amacımız öğrencilerimizin bu alanlardaki kuş yuvalarını görerek meraklarını uyandırmak ve aynı zamanda biyoçeşitlilik konusundaki bilgilerini arttırmaktı.”

Usta öğretici Müminat Karagöz, atık malzemelerden kuş yuvaları yaptıklarını belirterek, “Amacımız bilinçlendirmek ve kuşları soğuktan kurutmaktı. Bunu Yüksekova Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde yaptık. Çok şükür kuşumuzu bıraktık. 20 lokasyonda yuva yapıyor.Bize bu imkanları sağlayan Müdürümüz Kenan Canan’a teşekkür ediyoruz.Teşekkür ederiz” dedi.

haberkelkit.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu