Haber

Tuzla’daki kentsel dönüşüm töreninde Murat Kurum’dan şok mesaj

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Tuzla Kentsel Dönüşüm Temel Atma ve Yıkım Törenine katıldı. Törende konuşan Kurum, “Halkımızın hayatına huzur, refah ve güven getirecek kentsel dönüşüm çalışmalarımızın bir yenisini başlatmak için buradayız. 5187 kentsel dönüşüm projesinin bir kısmının temelini hep birlikte atacağız. dönüşüm evleri yaptırıyor ve bazılarının yıkım törenlerini gerçekleştiriyoruz.” söz konusu. İstanbul’da kentsel dönüşüme uğramayan tek bir sağlıksız bina bırakmayacaklarını belirten Kurum, “Halkımızın daha sağlıklı ve daha güvenli bir İstanbul’da yaşaması idealinden asla taviz vermeyeceğiz.” “Yarısı Büyükşehir Belediyesi’nden” kampanyasıyla yeni konutlar yapacaklarını belirten Murat Kurum, 100 bin sosyal konutun inşaatına da başlayacaklarını söyledi.

“DEPREM SİYASET DIŞI BİR SORUNDUR”

Mevcut İBB yönetiminin İstanbul halkını ilgilendirmeyen konuların peşinde olduğunu belirten Kurum, “Deprem siyaset üstü bir konudur. Konu insanımızın, çocuklarımızın canı olduğunda; deprem meselesi çözülemez.” Herkesin siyasi kariyerinde bir basamak olarak kullanıldığını İstanbullular, yüksek içgörüleriyle kimin çalışıp kimin çalışmadığını çok iyi biliyor. Konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “İstanbul halkı liyakatten yana olacak, emeği geçenler de yanında olacaktır. eserler üretin.”

“YENİ EVLERİMİZİN İLK HARCINI BİRÇOK FARKLI NOKTADA DÖKÜYORUZ”

Murat Kurum, bugün İstanbul’un birçok farklı ilçesinde kentsel dönüşüm projelerinin ilk harcının atılacağını belirterek, “İstanbul’umuz Sultan Fatih’te, İstanbul’a yenilikler getirecek kentsel dönüşüm çalışmalarımızın yenisini başlatmak için buradayız. Halkımızın hayatına huzur, refah ve inanç… Bugün hep birlikteyiz 5187 Kentsel dönüşüm konutlarının bir kısmının temelini atacağız, bir kısmının da yıkım törenlerini gerçekleştireceğiz.

Bir taraftan; Tuzla’dan Bağcılar’a; Gaziosmanpaşa’dan; Esenler’e; Güngören’den Bahçelievler’e, Kartal’a kadar birçok farklı noktada yeni evlerimizin ilk harcını dökeceğiz. Diğer taraftan; Bağcılar, Sarıyer, Avcılar, Zeytinburnu, Sultangazi ve Silivri’de depreme dayanıklı binaların yıkım törenlerini gerçekleştireceğiz.

Kalbimiz; Her yeni projeye başladığımızda olduğu gibi yine coşku ve heyecan dolu. “Aynı coşku ve heyecanı yüzlerinizde görmek bizi gerçekten mutlu ediyor, huzur veriyor” dedi.

“İSTANBUL’UMUZDA KENTSEL DÖNÜŞÜME GİRMEYEN TEK BİR HATTA BIRAKMAYACAĞIZ”

22 yıldır İstanbul’un her sokağında karınca gibi çalıştıklarını belirten Kurum, “Nasıl ki bu şehir Fatih Fatih’in bize emanetiyse, vatandaşlarımız da o kutsal komutan tarafından bize emanet. Biz bunu koruyoruz. 22 yıldır güven, sevgi, azim ve kararlılıkla; Her sokakta karınca gibi çalışıyoruz. Bugün bakanlığımız ve ilçe belediyelerimizle İstanbul’un her noktasında 7/24 çalışarak İstanbul’u depreme hazır hale getiriyoruz. 2012 yılından bu yana, İstanbul’da özel bölümümüzü teşvik ederek 800 binin üzerinde konut ekledik.Daha güvenli ve sağlıklı hale getirdik.İstanbul’umuzda kentsel dönüşüme girmeyen sağlıksız tek bir bina bile bırakmayacağız.Bu anlayışla Fikirtepe, Gaziosmanpaşa’da , Esenler, Üsküdar Çamlıca Camii ve çevresi, Ataşehir, Tuzla; Kağıthane, Zeytinburnu.Bağcılar, Güngören, Sultanbeyli ve Beykoz’da değerli dönüşüm çalışmaları gerçekleştirdik, yapmaya devam ediyoruz. Aziz milletimize verdiğimiz sözleri her zaman yerine getirdik. Bakanlığımız bugün inşaatına başladığımız yeni konutları da duyurdu; En kısa sürede tamamlanacak dedi.

“İstanbul’u ihmal ve beceriksizlikten koruyacağız, geleceğimize sahip çıkacağız.”
Bakımsız kalan İstanbul’u beceriksizlikten koruyarak istikbale sahip çıkacaklarını belirten Murat Kurum, “Yıkıp ihmal edenin yanında olmayacağız, sonsuza kadar millet için inşa eden, millet için dirilten tarafta olacağız” dedi. Daha sağlıklı ve güvenli bir İstanbul için halkımızın yanında olacağız.” İnsanları yaşatma idealimizden asla taviz vermeyeceğiz. 39 ilçemizin tamamında her zaman yeni bir temel atıyor, yeni bir açılış yapıyor, çocuklarımızın geleceği için yeni müjdeler veriyoruz. 1 Nisan sabahının prestijiyle; Bakanlığımızın ‘Yarısı bizden’ kampanyasıyla yapacağı 350 bin konutun yanı sıra; biz de ‘Yarısı Büyükşehirliyiz’. ‘ diyerek yeni evler inşa edeceğiz.

100 bin sosyal konutumuzun inşaatına hemen başlayacağız. “İstanbul’da 1 milyon evi güvenli ve sağlıklı hale getireceğiz” dedi.

“MEVCUT YÖNETİM, İSTANBUL’LULARI DAHİL OLMAYAN KONULARIN PEŞİNDE”

Murat Kurum, ailelerin yeni acılar yaşamasını istemediklerini belirterek, “Biz çocuklarımız gülsün, annelerimiz yeni acılar yaşamasın isterken maalesef mevcut yönetimin ‘halkı ilgilendirmeyen işlerin peşinde olduğunu’ görüyoruz. Ne zaman deprem olsa bir anda bir sebepten gündemi değiştirmeye çalıştıklarını görüyoruz.” Konu ne zaman bir proje, bir eser olsa, algı üstüne algı yaratmaya çalıştıklarını görüyoruz. İstanbul halkını körü körüne kandırma çabalarına şahit oluyoruz.
Bir kez daha söylüyoruz ve uyarıyoruz. Deprem siyasetin ötesinde bir sorundur. Sorun, insanlarımızın hayatlarının ve çocuklarımızın hayatlarının tehlikede olduğu yer; Deprem meselesi kimsenin siyasi kariyeri için bir basamak olarak kullanılamaz. “İstanbul insanı, yüksek içgörüsüyle kimin çalışıp kimin çalışmadığını çok iyi biliyor” dedi.

“İSTANBULLULAR LİYAMET ÜRETENLERİN VE ÇALIŞANLARIN YANINDA OLACAK”

Kurum, konuşmasının sonunda, İstanbul halkının liyakatin ve eser üretenin yanında yer alacağını belirterek, “Bu şehrin aziz insanları, liyakatten, liyakatten ve eser üretenlerden yana en güçlü duruşunu ortaya koyacaktır” dedi. 31 Mart’ta hep birlikte ‘Yine İstanbul’ mu diyeceğiz? ‘Hep birlikte ‘Sadece İstanbul’ mu diyeceğiz? İstanbul’un fetret dönemini bitirebilecek miyiz? Yeni evlerimizin şimdiden güzel olmasını diliyorum” diye sözlerini tamamladı.

“GECE GÜNDÜZ DEPREM BÖLGESİNDEYDİ”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “O günlerden beri hiç boş durmadık. Sayın Bakanım burada. İnsanların yüzüne karşı övmek doğru değil ama gerçekleri söylemek zorundayız. Gece gündüz deprem bölgesindeydi. Boş bulduğu ilk sağlam arazide inşaata başladı. Allah’ın izniyle.” “Allah kendisinden razı olsun. Aylarca orada görev yaptı. İşin ciddiyetini gördüğü için canı sıkıldığında orada çalıştı” dedi.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu